Masquefa ja té a punt una nova edició de la Festa Major Gran de Santa Magdalena, que tindrà lloc del 19 al 23 de juliol.

El programa dissenyat per l’Alzinar i l’Ajuntament, amb el suport del teixit associatiu, manté l’esquema d’un model que té 136 anys d’història i inclou activitats per a tots els gustos i totes les edats.

Entre aquestes destaquen actes amb una llarga tradició, com ara la missa, el fabulari, el sopar de festa major –aquest any reconvertit en un sopar amb un format més popular i econòmic-, la cercavila i el correfoc, així com també la passada, la serenata, les sardanes, el concert de festa major, el sarau o el ball de gala, aquestes darreres amb la presència un any més -i ja en van 66-, dels incombustibles Montgrins.

La programació també incorpora novetats, com per exemple l’exposició ‘1.050 anys de Parròquia a Masquefa, l’Església de Sant Pere i la Santa Creu’, amb el primer document en què apareix el nom de la vila de Masquefa.

(Consulteu la programació)

Domassos per engalanar balcons i finestres
També com a novetat l’Ajuntament posarà a la venda, a partir del dilluns 15 de juliol, uns domassos per engalanar balcons i finestres aquestes festes. Els domassos reprodueixen les siluetes de dues construccions emblemàtiques de Masquefa –la façana de l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i el campanar de l’església- així com també l’esclat d’uns focs d’artifici. S’acompanyen del lema ‘Masquefa està de festa’, de manera que podran utilitzar-se també per la resta de celebracions populars de la vila.

Les banderoles, que s’han confeccionat en diferents colors, es podran adquirir a les dependències de l’Ajuntament (C/ Major, 93) i del Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60), així com també en alguns establiments. El preu és de 4 euros.

Venda de tiquets per al sopar de germanor
També el dilluns 15 de juliol es posaran a la venda els tiquets per al sopar de germanor de la Festa Major, que se celebrarà el divendres 19 de juliol, a partir de les 10 de la nit, a l’Alzinar.

Els tiquets tenen un preu de 15 euros i es podran adquirir a les oficines de l’Alzinar (plaça de l’Estació), de dilluns a divendres, de 10h a 13h, i també les tardes de dilluns (de 17h a 19h) i de dimecres (de 18h a 20h).

Entrades per a La Nit en Blanc
En el marc de la Festa Major el dissabte 20 de juliol se celebrarà al Recinte Rogelio Rojo, per tercer any consecutiu, La Nit en Blanc, una de les activitats més multitudinàries.

Per facilitar l’accés a la festa, les entrades ja es podran comprar a partir de les 5 de la tarda del mateix dissabte 20 de juliol en un punt de venda habilitat a la plaça de la Biblioteca. També es podran adquirir a la guixeta en el moment d’entrar a la festa. L’entrada serà de 2 euros i inclourà el got i un kit de festa.

El recinte obrirà portes a les 23h i la festa de La Nit en Blanc començarà a les 24h.