La Festa de Sant Isidre d’aquest 2012, que se celebrarà els dies 15, 18, 19 i 20 de maig, arriba carregada de novetats. (Consulteu el programa)

La celebració en honor al patró de la vila coincideix amb el desè aniversari del temible Drac Bufut, que ja té a punt diverses activitats que trauran fum. Entre aquestes, un espectacular correfoc que la nit de dissabte reunirà a Masquefa dracs vinguts d’arreu i disposats a ‘cremar’ la vila.

Un drac especial
Bufut, un drac molt especial, ja que és l’únic de tot Catalunya que es porta dret com un gegant, encapçalarà el correfoc nocturn del dissabte 19 de maig i espantarà grans i petits amb les flames del seu arsenal de ‘carretilles’ i ‘titans’. Bufut estarà acompanyat d’altres companys de la seva espècie vinguts dels pobles veïns, en el que serà la primera trobada de colles de drac que se celebra a Masquefa des del bateig del mateix Bufut.

El correfoc no serà l’única activitat per celebrar el desè aniversari. Poc abans, el drac de Masquefa serà obsequiat amb un pastís d’aniversari, mentre tots cantem la cançó que la Colla de Diables Pixafocs i Gagaspurnes ha preparat expressament per a l’ocasió i que s’ha repartit a les escoles i els comerços.

Cançó d’aniversari
Dóna-li fort al teu dia
Continuant vomitant guspires
que regni el teu foc a la vila
fes neteja un cop més
Avui els diables et guien
ets tu la béstia que tot il·lumina
que regni el teu foc a la vila
i que gaudeixin de l’infern
Dóna-li fort al teu dia
Drac Bufut tot el poble t’anima
que regni el teu foc a la vila
i que gaudeixin de l’infern
Avui també és el nostre dia
amic drac tot Masquefa et convida
a que mani l’espurna a la vila
i que cremis molts anys més

Taller de mocadors, tabalada i exposició
Hores abans del correfoc, el matí de dissabte, es farà un taller de mocadors de diables per a infants. I a la tarda tindrà lloc una tabalada de les colles convidades i una exposició de tots els dracs a la plaça de l’Estació.

Recuperant tradicions
Però a més dels actes dels 10 anys de Bufut, la Festa Major Petita ens reserva també altres novetats. Així, per exemple, l’Associació de la Gent Gran recupera la tradició de celebrar activitats el mateix dia de Sant Isidre (15 de maig). Ha preparat un esmorzar i una demostració de llaurada, una missa en honor del patró, amb la col3laboració de La Coraleta, una exposició d’eines del camp i un ball popular.

Altres novetats de la Festa Major Petita de Sant Isidre seran l’espectacle d’improvisació ‘Impropon’, que farà participar i interactuar el públic, l’espectacle infantil de titelles ‘Els tres porquets’, una sessió del Club de Lectura amb Ramon Gasch i Andreu González, autors del llibre ‘Bon cop de falç’, o un fotoflash en què el Club Excursionista Anoia exposarà les fotografies de la sortida a peu a Montserrat i lliurà els premis del concurs.

Els clàssics no faltaran a la festa
A la festa no hi faltaran els actes tradicionals. Així per exemple, el divendres 18 es farà el Sopar de Faves de l’Alzinar i el lliurament de les Faves d’Argent, els premis que reconeixen la tasca dels dos masquefins que han dedicat voluntàriament temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila. Aquest any les Faves d’Argent no es decidiran per elecció popular, sinó que anirà a càrrec de persones premiades en edicions anteriors.

Tiquets per al Sopar de Faves
Els tiquets per al Sopar de Faves es poden comprar, fins al 17 de maig, al bar del Casal de l’Alzinar, a les oficines de l’Alzinar, a l’Estanc, als 7 Dies i a la Llibreria Moral.
En l’apartat d’actes tradicionals també destaquen la missa en honor al patró, la cercavila o el ball de la garlanda. Els esports també seran presents a la cita amb Sant Isidre.
Ja siguin d’avui o de sempre, les activitats volen fer sortir al carrer persones de totes les edats i gustos.