Masquefa ja ho té tot a punt per viure la festa de Sant Joan diumenge a la nit. Una vegada més la vila rebrà la Flama del Canigó per ser repartida entre les fogueres autoritzades i posteriorment els masquefins podran allargar la festa gaudint de les tradicionals revetlles de Sant Joan.

La Flama la portarà fins a Masquefa el Club Excursionista Anoia. L’expedició pujarà dissabte al cim del Canigó per poder participar, a la mitjanit, en l’acte de regeneració de la Flama. L’endemà, diumenge, iniciarà la tornada a Masquefa, on té previst arribar a la tarda. Acompanyada de la Penya Ciclista portarà la Flama fins al local social del Club Excursionista Anoia, on tindrà lloc la lectura del Manifest per la Llengua. Posteriorment es repartirà la Flama entre els encarregats de les fogueres.

Revetlles a la petanca i el Maset
D’altra banda, el Club Petanca Masquefa torna a organitzar a les seves instal·lacions una revetlla popular per la nit de Sant Joan. Hi haurà sopar, una zona acordonada per llançar petards, i una disco-mòbil.

També l’Associació Cultural i Recreativa El Maset farà revetlla al recinte del local de l’entitat. Hi haurà sopar amb torrades, coca i cava, al preu de 6 euros, i també ball popular. La revetlla està oberta a tothom i es recomana que el grups grans que vulguin assistir-hi s’hi apuntin amb antelació al bar del recinte.

Revetlles amb precaució
Coincidint amb la festa de Sant Joan, la Generalitat torna a posar en marxa la campanya ‘Revetlles amb precaució’ per minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic tant per a les persones com per al medi natural.
(Més informació)

També l’Ajuntament de Masquefa ha publicat un ban on s’expliquen les prohibicions, les recomanacions i els consells relatius als petards i les fogueres.
(Consulteu el ban)