Masquefa inaugura aquest divendres, 8 de maig, el Centre Tecnològic Comunitari.
 
La inauguració començarà a les 19.30h amb el protocol·lari tall de cinta i els parlaments de les autoritats. Hi intervindran l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Carles Bassaganya, i el President delegat de l’Àrea de Desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, Teodoro Romero.
 
Jornada de portes obertes
Després del tall de cinta es farà, a les 20h, una jornada de portes obertes que permetrà a tots els vilatans i vilatanes conèixer aquestes noves instal·lacions. També hi haurà l’actuació de grups d’entitats masquefines a l’avinguda Catalunya.
 
Les portes obertes s’allargaran aproximadament fins a dos quarts de deu de la nit i donaran pas a l’actuació de la Coral l’Alzinar i a la projecció d’un àudiovisual sobre la història de la fàbrica Rogelio Rojo. La festa d’inauguració es tancarà amb un espectacular piromusical.
 
Lluitant contra la fractura digital
Amb la posada en marxa del CTC Masquefa engega un dels seus projectes més ambiciosos. El centre neix amb la vocació de convertir-se en un autèntic referent en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) no només a Masquefa sinó més enllà de les seves fronteres. L’equipament posa els seus serveis a la disposició dels ciutadans, les entitats i les empreses de l’Anoia i de les comarques veïnes. L’objectiu és contribuir a eliminar l’anomenada fractura digital i garantir l’accés de tothom, sense cap discriminació, a les TIC i a la Societat de la Informació i la Comunicació.
 
Revulsiu econòmic i social
El CTC és un centre municipal de recursos on, sota el paraigües de les TIC, conviuen ciutadans, empreses i entitats. Està cridat a contribuir decisivament al desenvolupament social i econòmic de la vila.
 
El CTC és un únic espai d’aproximadament 1.000m² que acull quatre grans serveis:
 
. Masquef@ula: un espai de formació, divulgació i ús lliure de les TIC
 
. El Viver d’Empreses Masquef@ctiva: un espai de suport a empreses i persones emprenedores
 
. L’Hotel d’Entitats Masquef@ctiva: un espai de suport i desenvolupament de les entitats de la vila
 
. El Servei Local d’Ocupació: que ofereix informació i assessorament per a la recerca de feina.
 
 Important implicació de les administracions
Amb un pressupost de més d’1.600.000 euros, entre l’obra civil i l’equipament, el projecte s’ha finançat amb fons de l’Ajuntament de Masquefa i amb diverses subvencions. Així, compta amb una subvenció de 597.000 euros dels Fons Europeus per al Desenvolupament Regional (FEDER) i una altra de 305.000 euros del Ministeri d’Administracions Públiques del Govern estatal.
 
A més, la Imserso i l’ONCE han subvencionat , amb 23.000 i 5.000 euros respectivament, la instal·lació d’equipaments adaptats per a persones amb discapacitat.
 
Així mateix, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha aportat 3.200 euros i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca del Govern català gairebé 9.500. Finalment la Diputació de Barcelona ha concedit una ajuda de 5.000 euros.
 
L’Ajuntament de Masquefa va contractar la redacció del projecte al despatx d’enginyeria tècnica Dopec i va adjudicar l’obra a l’empresa Constructora de Calaf SAU. El centre ha estat especialment ideat perquè sigui accessible per a persones amb discapacitat, tant pel que al disseny, com a l’obra, el mobiliari i els recursos tecnològics.