El cementiri municipal va tornar a omplir-se divendres, 1 de novembre, diada de Tots Sants, de masquefins que van voler recordar els seus difunts.

També els representants de l’Ajuntament van anar-hi per fer la tradicional ofrena floral davant la tomba que acull els soldats desconeguts de tots dos bàndols que van morir a la guerra civil entre el 22 i el 23 de gener de 1939, quan les tropes del general Franco van ocupar definitivament Masquefa. Els representants municipals hi van llegir el text de la cançó ‘Tots els nens cantem cançons, perquè els homes siguin bons’. Amb lletra de Josep M. Espinàs i Xesco Boix, l’obra és un autèntic cant a la pau.

A més, tal i com es tradició, per Tots Sants els panellets, les castanyes i els moniatos van tornar a ser presents en moltes cases de la vila.

També per celebrar la castanyada Masquefa va gaudir, la nit de dijous, d’una festa de Halloween a la Rogelio Rojo, organitzada pel grup de ball de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores. Nombroses persones s’hi van reunir per ballar al ritme de la música que hi va punxar un DJ fins ben entrada la matinada.

D’altra banda, el Club Excursionista Anoia es va sumar a la celebració de la castanyada amb una nova edició de la seva caminada nocturna anual. En aquesta ocasió la sortida va batre rècords, amb un total de 125 participants de totes les edats. L’excursió va apostar per un recorregut diferent al dels anys anteriors, desplaçant-se cap a la zona de la Beguda Alta i visitant la font de la Mina i la font dels Oms. Els caminants també van creuar el nucli de la Beguda Alta i van passar per davant de les masies de Can Felip Bord i de Can Parellada per arribar al turó del Met, on es pot gaudir d’un mirador fantàstic sobre la vila de Masquefa. Va ser allà on van poder recuperar forces amb les castanyes i moniatos calents –remullats amb mistela o amb cacau- que els van repartir els organitzadors.