El Telenotícies Comarques de Televisió de Catalunya va emetre dimarts un reportatge sobre el pioner espai amb equipament tecnològic adaptat per a persones amb discapacitat que s’ha posat en marxa al Centre Tecnològic Comunitari.
 
Es tracta d’un dels pocs serveis d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya, ja que està equipat amb material tecnològic per a persones amb tot tipus de discapacitats psíquica, física i sensorial. També el fa pioner el fet que les persones discapacitades puguin compartir equipaments i espai amb la resta d’usuaris, fet que contribueix a la seva integració.
 
En el reportatge, la televisió catalana va explicar el funcionament dels principals equipaments adaptats, a l’hora que recollia també les positives impressions d’alguns usuaris amb discapacitat. TV3 destacava la importància de serveis com el del Centre Tecnològic Comunitari per aconseguir eliminar la fractura digital i que totes les persones sense excepció puguin tenir accés a les noves tecnologies i a la Societat de la Informació i la Comunicació.
 
L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de les persones que van atendre la televisió catalana per fer possible el reportatge, així com també de les associacions Arc de Sant Martí i Qui té a qui?.
 
A disposició de les entitats, tallers i escoles
El CTC posa aquest espai adaptat a disposició de les entitats, associacions, tallers i escoles que treballen amb el col·lectiu de persones discapacitades.
 
Entre d’altres, el CTC disposa d’ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó.
 
Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet i l’anella magnètica que s’ha instal·lat a la sala d’actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon.
 
L’equipament del CTC amb material tecnològic adaptat ha estat fruit d’un conveni entre l’Ajuntament, l’Imserso i l’ONCE, i ha comptat amb un pressupost de 42.000 euros. L’Imserso ha concedit al Consistori una subvenció de 23.000 euros i l’ONCE de 5.000. L’Ajuntament ha aportat els 14.500 euros restants.
 
Per veure el vídeo cliqueu aquí: 

http://www.tv3.cat/videos/1235389/Masquefa-sintrodueix-a-lera-digital