El circuit de La Pedrosa de Masquefa va omplir-se diumenge fins a la bandera d’afeccionats que no es van voler perdre un emocionant Campionat de Catalunya d’Autocròs, l’únic esdeveniment d’aquesta categoria que es pot veure en l’actualitat a la comarca de l’Anoia.

La prova va tenir com a gran atractiu la participació dels millors pilots de l’especialitat. En total hi van prendre part 33 pilots vinguts no només d’arreu de Catalunya sinó també d’altres municipis de les Illes Balears i Castelló.

També hi van córrer dos pilots de Masquefa. És el cas de José Luís Ulloa i d’Antonio Sánchez, que van tenir sort dispar. El primer va haver d’abandonar a mitja cursa per l’avaria que va patir el seu Opel Corsa. El segon va quedar quart en la Divisió II (vehicles de fins a 2.000 cc). El seu Opel Astra va completar les 10 voltes en 8 minuts i 52 segons, 40 segons més que el primer classificat de la categoria, Jordi Costa, que es va imposar sense gaire oposició després de l’abandonament de Xavier Crespi i Josep Munné. El segon classificat en la Divisió II va ser Miguel Gracia (a 4 segons del primer), i el tercer José Antonio Rodenas (a 41 segons).

En la Divisió IIa (vehicles de fins a 1.600cc) la primera plaça del podi va ser per a Joan Soldevila (amb un temps de 8 minuts i 47 segon). Soldevila va demostrar la seva autoritat en tot moment i va saber controlar la cursa, dominant de principi a fi. Lluís Codina va ser segon, amb un temps de 8 minuts i 50 segons, i Àngel Capellera, tercer, amb 8 minuts 51 segons.

La Divisió IIa va viure el debut agredolç de la pilot Antònia Martínez, de Sant Esteve Sesrovires. El seu Peugeot 205 va perdre el control i va acabar bolcant a la primera mànega classificatòria, fet que va obligar a treure bandera vermella i aturar la cursa per a retirar el vehicle. Malgrat això, a la final va entrar en vuitena posició, a només 2 segons del setè, demostrant una gran habilitat en la seva primera participació en aquesta especialitat.

Finalment en categoria Car Cross la victòira va ser per al pilot mallorquí Juan José Moll, que no va donar opció als seus rivals i va fer un temps de 7 minuts i 8 segons. El podi el van completar Jordi Puigvert (a 7 segons del líder) i Juan Josep Aranda (a gairebé 9 segons).

Tots els pilots van brindar un gran espectacle automobilístic i van fer gaudir de valent els afeccionats, que van omplir com mai el circuit de La Pedrosa. Una vegada més l’entitat masquefina Gas a Fons va donar una autèntica lliçó de com s’organitza una cursa d’aquest nivell.