Com cada any la Flama del Canigó arribarà a Masquefa el 23 de juny preparada per encendre totes aquelles fogueres de Sant Joan que s’organitzin a la vila per gaudir de la revetlla. Des de fa uns seixanta anys, la nit del 22 de juny es renova el Foc que simbolitza l’esperit de tots els pobles de parla catalana a dalt del cim del Canigó, i el Club Excursionista Anoia s’encarrega de participar-hi i de fer que la Flama arribi a Masquefa amb tots els honors.

Aquesta vegada, però, l’entrada de la Flama del Canigó i la festa de Sant Joan seran més sonades que mai, ja que el Club Excursionista Anoia, la Penya Ciclista de Masquefa i la colla de tabals i diables Pixafocs i Cagaspurnes han treballat plegades per preparar una programació més àmplia i amb novetats destacades.

La penya ciclista, que col•·abora en aquest esdeveniment des de fa molts anys, portant la Flama en la seva entrada a Masquefa, ha organitzat una doble bicicletada popular perquè tothom qui vulgui pugui acompanyar-los en els darrers metres abans d’encendre el pebeter. Les persones que s’hi vulguin sumar poden esperar l’expedició a La Beguda. També hi haurà una segona concentració de bicicletes al barri del Serralet.

Per la seva banda, els diables se sumen a la festa de Sant Joan amb un correfoc i una tabalada amb la colla infantil i la colla d’adults.

A més, la festa de Sant Joan d’aquest 2014 també inclourà un sopar de carmanyola obert a tothom, on no faltarà la tradicional coca i cava. La cirereta a la festa la posaran les diverses fogueres que s’organitzaran a la vila.

L’acte d’encesa del pebeter i el lliurament de la Flama als responsables de les diverses fogueres es trasllada, aquest any, al solar situat en la cruïlla entre l’avinguda Catalunya i el carrer Santa Clara.

El Club Excursionista Anoia, la Penya Ciclista de Masquefa i els Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa, conviden a tothom a participar d’aquesta gran festa.

Per a més informació, podeu contactar amb el Club Excursionista Anoia els divendres, de les 19 a les 21h, al local del club (C/ Crehueta, 33) o per telèfon al 93 772 67 20. També per correu electrònic a ceanoia@hotmail.com

PROGRAMACIÓ

Dilluns 23 de juny

-18:15h: concentració de bicicletes a la plaça de l’Església de La Beguda Alta per rebre la Flama del Canigó i acompanyar-la fins a Masquefa.

-18:30h: concentració de bicicletes a la rotonda del barri del Serralet per rebre la Flama del Canigó i acompanyar-la pels carrers de Masquefa.

-19:00h: entrada de la Flama del Canigó a Masquefa, portada pel Club Excursionista Anoia i amb la col·laboració especial de la Penya Ciclista de Masquefa i tots aquells que la vulguin acompanyar muntats en bicicleta.

-19:10h: arribada de la Flama del Canigó al solar situat en la cruïlla del carrer Santa Clara amb l’avinguda Catalunya

-19:15h: inici dels actes de la Flama del Canigó a Masquefa
-Traspàs de la Flama a la colla de diables Pixafocs i Cagaspurnes i encesa del pebeter
-Lectura del Missatge de la Flama del Canigó 2014 per part de l’alcalde de Masquefa
-Lliurament de la Flama del Canigó a les persones, entitats i ens col·laboradors de la festa i que vetllaran pel bon desenvolupament de la revetlla de Sant Joan
-Repartiment del Foc als representants de les fogueres organitzades a Masquefa

-19:45h: correfoc a càrrec de la colla infantil i la gran dels Pixafocs i Cagaspurnes i tabalada

-21:30h: sopar de carmanyola obert a tothom, amb coca i cava pels assistents, amb música ambient i projecció d’un audiovisual de la pujada al Canigó del Club Excursionista Anoia

-22:00h: encesa de fogueres