La inauguració del Parc de la Caputxeta Vermella i les portes obertes als nous estudis de Ràdio Masquefa van arrodonir, dimecres, una Diada de Sant Jordi en què els llibres, les roses, i l’amor, van tornar a ser protagonistes. El bon temps es va afegir a la festa i ens va obsequiar amb un sol de justícia que convidava a sortir al carrer.
Ja a les cinc en punt, un bon nombre d’infants, acompanyats dels seus familiars, esperaven impacients per entrar a jugar en el nou parc sobre el conte de la Caputxeta Vermella -il·lustrat amb els dibuixos de la coneguda ninotaire Pilarin Bayés- que l’Ajuntament ha fet al davant del CTC. Aquest parc, tot just el segon dels cinquanta que es preveu implantar a tot Catalunya, complementa el Parc del Patufet que Masquefa ja va estrenar per l’Onze de Setembre.
A més del protocol·lari tall de cinta inaugural, els assistents van poder gaudir de la lectura teatralitzada del conte de la Caputxeta Vermella, a càrrec del director de Ràdio Masquefa, Dario Muhi, i la col·laboradora de l’emissora Pilar Irigaray. Tot just acabat el conte, els nens i nenes van envair el parc per posar a prova el mobiliari lúdic. Aquesta nova zona infantil, que destaca també pel seu vessant artístic i de difusió de la cultura tradicional, compta amb un panell on s’explica el conte amb il·lustracions, un joc de molla amb el dibuix de la Caputxeta, un tobogan amb el dibuix del Llop, un balancí amb la Cistelleta, un gronxador amb el Caçador, un pont que representa el Camí del bosc, i la Caseta de la iaia. Finançat per la Diputació de Barcelona, el parc l’ha creat l’empresa Entorn Urbà. L’Ajuntament va obsequiar els infants amb una original titella de dit de la Caputxeta.
Una estona després, a 2/4 de 7 de la tarda, també van ser molts els masquefins que van visitar les noves instal·lacions de la ràdio, situades al cèntric edifici de l’antiga Biblioteca, que ha estat remodelat íntegrament per l’Ajuntament en una actuació finançada per la Diputació.
En el torn de parlaments, el director de l’emissora municipal, Dario Muhi, va destacar “l’aposta que ha fet l’equip de govern per la ràdio pública en uns temps que són especialment complicats i en què veiem com tanquen fins i tot grans mitjans de comunicació”. També va definir Ràdio Masquefa com “l’emissora de tothom” i va subratllar la “llibertat i independència” amb què aquest mitjà de comunicació municipal ha pogut treballar sempre. El director de la ràdio va agrair el suport que ha rebut dels tres regidors de Comunicació amb els quals ha treballat des que va entrar a l’emissora: Jordi Gonzàlez, del 2005 al 2007, Àngels Fonts, del 2007 al 2011, i actualment Joan Carles Pérez.
Precisament, el regidor de Comunicacions va recordar “la llarga tradició” que la ràdio té a la vila, i va fer especial èmfasi en els seus orígens, als anys 60, quan va esdevenir “una de les primeres emissores de ràdio que emetien en llengua catalana durant la dictadura franquista”. Joan Carles Pérez va afegir que els nous estudis del carrer Crehueta, “cèntrics i a peu de carrer”, ajudaran a “acostar la informació local a tots els vilatans i a consolidar l’emissora com un lloc de trobada per a tothom”.
El regidor i el director de l’emissora, així com també l’alcalde, Xavier Boquete, van coincidir a posar en valor el paper fonamental que sempre han tingut a Ràdio Masquefa els diversos col·laboradors que hi han passat. Boquete va afirmar que l’acte “no pretenia ser cap inauguració, sinó un merescut reconeixement a totes les persones que al llarg de tots aquests anys han fet possible Ràdio Masquefa, de manera totalment altruista, i estant al peu del canó cada dia”. A més va agrair la implicació del director de l’emissora, “el puntal de tots aquests col·laboradors”. L’alcalde també va explicar que el trasllat de la seu de Ràdio Masquefa ha permès habilitar als antics estudis un segon pis per a acollir famílies en situacions d’emergència social, el qual se suma al que s’ha fet a l’antic local de la televisió.
A més d’aquests dos actes, durant tot el dia les llibreries, les floristeries i les entitats van instal·lar al carrer Major, la plaça de l’Església i l’avinguda Catalunya les habituals parades de llibres, roses i manualitats relacionades amb la festivitat de Sant Jordi. S’hi van poder comprar roses de tots tipus i colors, així com les darreres novetats editorials i els ‘best-sellers’. A més, Protecció Civil va posar una parada on es podien fer donatius per ajudar a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu en la seva lluita contra el càncer infantil.
La festa continua
La celebració de Sant Jordi continuarà encara dilluns que ve, 28 d’abril, amb un contacontes sobre cançons populars que es farà a la Biblioteca a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Així mateix, durant tot aquest mes la Biblioteca acull l’exposició ‘Els dracs: història, llegenda i curiositats’.