La Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i la Defensa dels Animals (FAADA) porta a terme la segona edició d’una iniciativa de conscienciació sobre la tinença responsable d’animals de companyia, després d’haver liderat la de l’any passat, en la què més de 7.400 animals van ser identificats i esterilitzats a tot Catalunya en només dos mesos.

Aquest 2013, amb el lema ‘Sóc responsable per milers de raons’ i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, FAADA pretén conscienciar la població de la importància de controlar la natalitat dels animals de companyia i evitar d’aquesta manera les elevades xifres d’abandonament de gats, gossos i fures que patim al nostre país.

Preus reduïts per a esterilitzar els animals
A Catalunya, cada hora s’abandonen 4 animals de companyia al carrer o en centres i refugis, el que significa que més de 30.000 animals són abandonats cada any. Les entitats protectores i els centres d’acollida estan constatant una tendència a l’alça en l’abandonament d’animals a causa del context actual de crisi i, per aquesta raó, una de les principals actuacions de la campanya es basa en oferir, fins al 31 de maig, preus reduïts per esterilitzar els animals amb la col·laboració d’un centenar de clíniques veterinàries adherides de Catalunya, entre aquestes una de Masquefa, el Consultori Anoia Veterinària (C/ Xic de l’Anyé 8 – 93 772 72 44).

“Sabem que la principal causa dels abandonaments d’animals és la manca de control sobre la seva natalitat”, afirma Carla Cornella, presidenta de FAADA. “Volem que el preu no sigui una excusa i que tots els propietaris siguin conscients de la importància de ser responsables amb el seu animal”.

A més de ser un acte de responsabilitat i de representar un avantatge econòmic per als propietaris, l’esterilització contribueix també a l’optimització dels recursos de l’Administració i de les entitats protectores, ja que es reduiran les despeses generades per la gestió dels abandonaments: recollida d’animals, acollida i execució de campanyes com l’actual.

Identificació i cens d’animals
Però la iniciativa impulsada per la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i la Defensa dels Animals va més enllà del foment de l’esterilització com a mesura per evitar cadellades no desitjades i cries il·legals d’animals de companyia. En aquest sentit, es pretén aconseguir elevar la consciència social cap a una tinença responsable i ètica de gats, gossos i fures explicant també la importància i en què consisteix la identificació i el cens dels mateixos.

La campanya té presència publicitària a diversos mitjans de comunicació, a les xarxes socials (facebook faada), a diferents línies d’autobús de Barcelona i a les clíniques veterinàries, que lluiran el cartell de la iniciativa.

Tota la informació sobre la campanya està centralitzada a la pàgina web www.socresponsable.org. A més, la iniciativa compta amb la difusió de tots els Ajuntaments de Catalunya, els Consells Comarcals i les entitats de protecció d’animals. “I és gràcies també a la desinteressada col·laboració dels centres veterinaris i a la seva solidaritat que “soc responsable per milers de raons” és una realitat”, apunten des de FAADA.

Benefici transversal
La campanya persegueix un benefici transversal:

-Per les persones: perquè estalviaran molèsties i diners en el futur.
-Per l’animal: perquè gaudirà d’una millor salut física i psicològica.
-Per l’espècie canina i felina: perquè s’ajuda a mantenir un control de la població i a disminuir l’abandonament.
-Per les entitats protectores: perquè s’ajuda a disminuir l’entrada d’animals als refugis i centres d’acollida.
-Per la societat: perquè els animals abandonats poden representar un perill per a ells mateixos i per les persones, perquè la seva gestió genera una despesa pública i perquè fomentar el respecte vers els éssers vius ens dignifica com a persones.

Com participar-hi
Tots els propietaris que tinguin un gos, gat i/o fura i que resideixin a Catalunya poden acollir-se a aquesta campanya que permet esterilitzar els seus animals amb tarifes promocionals a preus reduïts.

Els animals que hi participin hauran d’estar identificats amb microxip –segons preveu la Llei de Protecció dels animals- i serà requisit indispensable fer-ho en cas que no ho estiguin.

Les clíniques veterinàries col·laboradores amb la campanya es poden trobar al web, www.socresponsable.org.

Per a més informació i per inscriure l’animal a la campanya es pot fer a través del formulari present a la mateixa web o trucant als telèfons de FAADA: 902 222 341 – 934 639 670 Ext. 1