El viatge es durà a terme del 10 al 15 d’octubre i la delegació estarà formada per representants d’entitats esportives locals, de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa i de la futura Comissió de Lurate Caccivio.

Després que l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 suspengués temporalment el projecte l’any 2020, aquest 2023 els municipis de Masquefa i de Lurate Caccivio aposten per reprendre l’agermanament iniciat entre ambdues poblacions l’any 2018.

I el primer pas és una nova trobada i un nou intercanvi entre entitats i col·lectius de Lurate Caccivio i Masquefa que tindrà lloc aquest mes d’octubre. En concret, el dilluns 9 hi haurà una connexió entre els alumnes dels centres escolars de Masquefa i Lurate Caccivio. Tot seguit, entre els dies 10 i 15 d’aquest mes una delegació masquefina viatjarà fins aquesta població italiana per aprofundir en l’agermanament i el coneixement de tots dos pobles.

L’expedició de Masquefa estarà formada per representants de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa, de la futura Comissió de Lurate Caccivio i de les següents entitats locals: Masquefa Trail, Club Bàsquet Masquefa, Associació Gimnàstica Masquefa, Club Ciclista Masquefa i Vòlei Masquefa.

Per a la realització d’aquest agermanament el Comune di Lurate Caccivio ha rebut una subvenció per part de la Unió Europea que cobreix una part important de l’agermanament, incloent-hi el transport, els allotjaments, els àpats, les excursions i les activitats que durà a terme la delegació masquefina a terres italianes. A més, tant el Comune di Lurate Caccivio com l’Ajuntament de Masquefa participen en el finançament d’aquesta iniciativa, que també permetrà traslladar els valors de la Unió Europea, el Pacte Verd Europeu i l’Agenda 2030.

L’agermanament entre Masquefa i Lurate Caccivio

Lurate Caccivio i Masquefa van formalitzar l’agermanament el desembre de 2018 a través del compromís signat tant pel Comune di Lurate Caccivio com per l’Ajuntament de Masquefa.

L’agermanament té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns. Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles.

La primera visita a Lurate Caccivio per part d’una delegació masquefina es va realitzar el juny de 2018. Un mes abans una delegació de Lurate Caccivio ja havia vingut a Masquefa coincidint amb la Festa Major Petita de Sant Isidre. El desembre de 2018 es va tornar a Lurate Caccivio per formalitzar l’agermanament i hi van participar representants de l’Ajuntament de Masquefa, conjuntament amb membres de l’entitat Masquefa Trail, impulsora de l’agermanament. I el juliol de 2019, per la Festa Major de Masquefa, una delegació formada per unes 70 persones de Lurate Caccivio, inclosa la banda de música, va visitar Masquefa.