Els veïns de Masquefa han rebut aquesta setmana a casa un díptic informatiu, editat pel Consell Comarcal de l’Anoia, que vol trencar els tòpics que existeixen sobre la recollida selectiva i el reciclatge de residus, amb la finalitat d’aportar informació veraç i afavorir la correcta recollida de les deixalles.

La campanya desmitifica algunes falses idees socialment esteses sobre el reciclatge, arguments que únicament són excuses per defugir la responsabilitat que tots els ciutadans tenim sobre els residus que generem.

Entre altres, el díptic desmenteix, per exemple, que els residus que dipositem separadament en els contenidors del carrer siguin després recollits i barrejats en un mateix camió, o que tots els residus es portin directament a l’abocador, sense que, per tant, se’n reciclin tots aquells que poden ser reciclats. També desmenteix que la recollida selectiva sigui molt cara i que els ajuntaments hi guanyin diners, o que els ciutadans no tinguem realment prou temps ni espai per a reciclar.

Repartiment de bosses de ràfia
A més de la distribució d’aquest díptic, la campanya també inclou el repartiment gratuït d’un pack de bosses de ràfia (per al paper-cartró, el vidre i els envasos) per facilitar-nos que puguem reciclar a casa.

Totes les persones que vulguin obtenir les bosses han d’adreçar-se a l’Ajuntament (C/ Major, 93) i lliurar la part retallable del díptic. Les existències són limitades.