La nova Biblioteca de Masquefa va acollir aquest cap de setmana les darreres activitats de la programació especial que ha organitzat amb motiu del seu primer aniversari.

Divendres s’hi va fer una sessió del Club de Lectura, en què els seus vint integrants van comentar el llibre ‘El lector’, de Bernhard Schlinck. Amb la intervenció del moderador Marc Guarro, els participants van expressar les seves opinions sobre el llibre i van conèixer la vida i obra de l’autor. Aquestes sessions són una de les activitats que la Biblioteca acull regularment, concretament cada dos mesos, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de la lectura. La Biblioteca cedeix gratuïtament al Club de Lectura exemplars del llibre escollit en cada sessió.

L’endemà, dissabte, una cinquantena d’infants entre tres i sis anys i els seus familiars van gaudir d’un contacontes a càrrec de Sandra Rossi. Petits i grans, entre ells alguns avis i àvies, van participar activament, ballant i cantant, de la representació ‘Els Contes del Compte Lletraferit’, que es va allargar durant més d’una hora.

A més d’aquestes activitats, la programació especial també ha inclòs l’exposició ‘365 dies de Biblioteca, primer aniversari’, que s’ha pogut visitar fins el dimarts 31 de gener. La mostra, que fa un repàs a aquest primer any de vida del centre, ha tingut una molt bona acollida entre els masquefins, que hi han pogut trobar documentació, informació i imatges. La mostra també ha volgut conscienciar els usuaris amb una exposició d’objectes com ara llaunes de begudes, embolcalls o llaminadures que s’han trobat a la Biblioteca en aquests 365 dies.

L’acte central de la programació del primer aniversari de la nova Biblioteca va ser la presentació del llibre ‘Bon cop de falç’, Premi Néstor Luján de novel·la històrica, que va tenir lloc el dilluns 23 de gener amb la presència dels seus dos autors, Ramon Gasch i Andreu González. La presentació del primer llibre novel·lat que s’escriu sobre la Guerra dels Segadors va omplir de gom a gom la sala d’actes.