Comprovar quin és l’estat actual de l’educació a Masquefa i recollir noves idees i propostes d’actuació per avançar cap a una vila educadora. Aquest és el doble objectiu del Projecte Educatiu de Vila (PEV) que promou l’Ajuntament amb la col•laboració de la Diputació i l’empresa Índic i que dissabte  va fer un nou pas endavant amb el primer Fòrum de l’Educació de la Vila de Masquefa.

Debat i reflexió

Aquesta jornada de debat i reflexió va ser un autèntic èxit de participació ja que s’hi van implicar més d’una setantena de persones, entre representants polítics, membres de la comunitat educativa, integrants de les entitats, i vilatans i vilatanes a títol personal.

Els assistents van conèixer, mitjançant un audiovisual, les principals conclusions a les qual s’ha arribat durant el treball de camp que s’ha fet els darrers mesos per diagnosticar quina és la realitat educativa a Masquefa centrant-se en quatre grans línies d’actuació: l’educació a l’escola, l’educació més enllà de l’escola, com vivim i com ens relacionem, i la vila i els vilatans.
 

Durant el fòrum tots els assistents van poder fer bullir l’olla i aportar les seves visions i propostes respecte a aquests quatre àmbits. Van treballar dividits en diferents grups rotatius.

Amb les aportacions recollides (que es van presentar en un plenari al mateix fòrum) ara el grup motor del PEV (integrat per vilatans i vilatanes i tècnics i tècniques municipals) elaborarà les conclusions definitives i les prioritzarà.
 

Cap a una vila educadora

Posteriorment s’iniciarà una feina que requerirà la corresponsabilitat de tots, ja que Ajuntament i ciutadania hauran de treballar de bracet per fer realitat les propostes d’actuació. L’objectiu final és assolir una vila educadora, en què tot i tothom eduquem, no només l’escola sinó també la família, les entitats, l’Ajuntament, l’esport, la cultura, la formació o el lleure, partint de la premissa que l’educació és un motor de transformació social i de les viles i ciutats.

Documents

 I Fòrum Educatiu

 Quadern per al debat familiar

 Mapa de recursos

 Mapa d’estructura social i escolar