Ni tan sols la pluja va evitar dissabte, Dia Universal dels Drets de l’Infant, que els masquefins i masquefines es fessin sentir i reivindiquessin, una vegada més, que es respectin i compleixin arreu del món els drets dels més menuts. La Marxa reivindicativa que s’havia organitzat no va poder sortir al carrer, però va desfilar a la Sala Polivalent encapçalada per una gran pancarta amb el lema ‘Drets de l’Infant’.

Allà, sota la teulada de l’antiga i emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo, grans i petits van fer tan soroll com van poder per exigir el compliment dels Drets de l’Infant a tot el planeta. Ho van fer ‘armats’ amb originals i sorollosos instruments. Alguns portats de casa. Altres fets amb material reciclat en un taller previ a la Marxa.

A més d’aquest acte reivindicatiu, la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant va incloure també d’altres activitats lúdiques. Els infants i els seus familiars i acompanyats van gaudir de les actuacions de la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa i el Club Twirling Can Parellada. També dues divertides pallasses del Raconet Artístic van amenitzar la jornada.

Lectura d’un manifest
La celebració del 20N també va incloure la lectura d’un manifest per part de diversos infants dels bastoners, els geganters, el grup de twirling i les AMPA de les escoles.

En el manifest els infants denuncien que encara avui, 21 anys després de signar-se la Declaració dels Drets de l’Infant, “encara molts nens i nenes d’aquí i d’altres països pateixen situacions que no són justes”.

També recorda que “milions d’infants veuen les seves vides en perill per la pobresa, la malnutrició, la falta d’aigua potable o els abusos” i que molts d’ells “són obligats a treballar en condicions perilloses per la seva salut”, “no tenen accés a l’educació, ni al lleure o al descans” i “no compten amb una família, una comunitat, ni unes institucions que els protegeixin”.
Per això, els nens i nenes reivindiquen que ells i elles també “són ciutadans i ciutadanes, que volem fer d’aquest món un lloc millor per a tothom”.

La commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant es va cloure amb l’actuació del grup La Tresca i la Verdesca.