Una trentena de masquefins va visitar, dissabte, el Museu Egipci de Barcelona en una nova sortida del programa Cafès amb Història, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. La visita, que complementava la xerrada que es va fer fa unes setmanes sobre l’antic Egipte, va permetre al grup de masquefins aprofundir en el coneixement d’aquesta civilització.

Al Museu hi van poder admirar una àmplia col·lecció de peces i figures relacionades amb els poderosos faraons i les famílies reials, així com estàtues d’altres destacats personatges de l’antiga societat egípcia com ara funcionaris, sacerdots i nobles.

A més, van comprovar la passió del antics egipcis per la joiera –amb peces com amulets, collarets i anells-, van conèixer els seus laboriosos articles de vaixella –en els quals van aprendre a aplicar les tècniques amb què crearien grans obres escultòriques i arquitectòniques- i van descobrir també la gran atenció i cura que dedicaven als seus cossos, amb una gran quantitat de productes i objectes cosmètics.

A través de la col·lecció del museu, la delegació masquefina també va aprofundir en les creences i pràctiques funeràries d’aquesta civilització. Hi van veure, per exemple, les mòmies d’alguns animals, sarcòfags, taüt i màscares funeràries, a més de la reproducció, a escala real, d’una part d’una capella de culte, entre altres.

L’exposició també dóna a conèixer, mitjançant diverses peces, la religiositat dels antics egipcis i el seu culte als temples i als Déus.