Convidats per la Fundació Privada Abadia de Montserrat, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i els regidors Enrique Gómez, Àngels Fonts, Jordi González i Lorelai Fodrini van visitar l’11 de juliol el Monestir de Montserrat.
 
Els regidors van ser rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, i van fer una visita guiada per diverses instal·lacions del monestir, després de la qual van compartir dinar amb el Pare Abat.
 
Els representants de l’Ajuntament van lliurar-li una ceràmica del Cementiri Vell. Per la seva banda, l’Abadia de Montserrat va fer entrega als regidors d’un llibre del pintor Santiago Rusiñol.
 
Col·laboració econòmica amb Montserrat
L’Ajuntament ha fet aquest any 2008 una donació de 1.000 euros a la Fundació Privada Abadia de Montserrat que es destinarà a la millora dels equipaments culturals i socials del santuari.
 
La fundació inverteix les diverses ajudes que rep en actuacions com ara l’ampliació de la biblioteca del monestir, la remodelació de l’edifici de l’Escolania de Montserrat o la conversió de l’edifici Nostra Senyora en el nou Centre Cultural i Social de Montserrat. També treballa en la restauració del Monestir de Santa Cecília i en la rehabilitació de les places del Santuari, entre d’altres projectes.
 
La fundació té com a finalitat ajudar l’Abadia de Montserrat a mantenir i promocionar els valors propis del monestir i del santuari, com ara els valors socials, culturals i ecològics.