L’esbojarrat Rei Carnestoltes portarà la disbauxa a Masquefa, el 9 de febrer, en una gran festa amb novetats destacades. Així, per exemple, el concurs de comparses d’aquest any estableix una nova categoria (la de grups formats per menys de 10 persones) amb l’objectiu de fomentar la participació de famílies i petits grups. L’altra categoria serà la de comparses de més de 10 integrants.

A més, s’introdueix un nou aspecte en els criteris per decidir els premiats del concurs de comparses. Així es valorarà també el fet que la comparsa faci crítica o denuncia social.

Un dels actes més destacats de la festa del Carnaval a Masquefa serà la Rua del dissabte. La festa s’iniciarà a 2/4 de 5 de la tarda, al recinte Rogelio Rojo, amb el lliurament de dorsals a les carrosses i comparses. Mitja hora més tard tots els participants esta cridats a concentrar-se a la Rogelio Rojo, on gaudiran de l’animació del grup Escarabellos. A ¾ de 6on a ¾ de 6 de la tarda el Rei Carnestoltes llegirà el seu transgressor pregó. El grup de teatre N’Uxuricidi l’amenitzarà amb un espectacle i també lliurarà a Carnestoltes la clau de la vila, una altra de les novetats del Carnaval d’aquest any.

La sortida de la Rua està prevista per a les 6 de la tarda. Les comparses i carrosses, i els vilatans i vilatanes a títol particular, desfilaran pels carrers de Masquefa lluint les seves disfresses fins als voltants de les 8 de la tarda. A aquesta hora la Rua acabarà el recorregut a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo, on es lliuraran els premis als guanyadors del concurs de comparses i disfresses. A la mitjanit la gresca arribarà a la seva màxima expressió amb una gran festa de disfresses, també a la Fàbrica Rogelio Rojo.

Inscripcions per a la Rua

Les inscripcions per participar en la Rua són gratuïtes i es poden fer, personalment o per telèfon (93 772 85 21), al Punt d’Informació Juvenil, els dimarts, dimecres i dijous, de les 5 a les 8 de la tarda. El termini per fer les inscripcions acabarà el dimecres 6 de febrer.

Taller de maquillatge i concurs de disfresses

D’altra banda, amb motiu de la celebració del Carnestoltes la Zona Lliure ha organitzat, per al divendres 8 de febrer, un taller de maquillatge de Carnaval i un concurs de disfresses. El taller, que es farà a 2/4 de 6 de la tarda, ensenyarà alguns trucs per treure el màxim profit a les disfresses amb el maquillatge. Per participar-hi cal fer la inscripció prèviament al PIDCES de la SES de Masquefa. Així mateix, el concurs premiarà la millor disfressa individual i de grup.

A més, durant els dies 7,8 i 9 tindrà lloc el concurs de disfresses de comerços i aparadors locals.