La Biblioteca de Masquefa acollirà aquest divendres, 13 de març, a les 6 de la tarda, la primera xerrada d’un cicle que abordarà la intel·ligència emocional del dia a dia. L’acte, que anirà a càrrec de la psicoterapeuta Marta Moreno Cardona, tractarà sobre les pors.

La ponent aprofundirà en la idea que les emocions són un procés que s’activa quan l’organisme detecta algun perill, amenaça o desequilibri, amb la finalitat de posar en marxa recursos que es troben al seu abast per controlar la situació. Per tant, les emocions són mecanismes que ens ajuden a reaccionar amb rapidesa davant successos inesperats. Funcionen de manera automàtica i són impulsos per actuar. Cada emoció prepara a l’organisme per a una classe diferent de resposta. D’emocions n’hi ha moltes; conèixer-les i saber-les gestionar ens ajuda a modelar i millorar els nostres pensaments.

En la xerrada de divendres Marta Moreno ens explicarà els secrets per aprendre a gestionar la por. La por incontrolada, fa estar contínuament en un estat d’alerta i prendre conductes de fugida i evitació. A més, provoca alteracions fisiològiques i fa viure episodis d’indefensió. Saber com ens afecten les pors i com gestionar-les i controlar-les ens permetrà gaudir d’una vida més serena i positiva.