L’Ajuntament convoca els veïns i veïnes del nucli urbà de Masquefa a tres reunions per informar-los del nou servei de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Aquest servei s’implantarà a partir del maig al nucli urbà de Masquefa i posteriorment s’anirà estenent a la resta del municipi.

Les tres xerrades tindran lloc a la Rogelio Rojo. La primera sessió informativa es farà aquest dijous, 10 d’abril, a les 7 de la tarda. Les altres dues xerrades estan previstes per al divendres 11 d’abril, a 2/4 de 5 de la tarda i a les 7. Durant aquestes xerrades també es lliuraran als veïns i veïnes els cubells de color marró on a casa hauran de dipositar la fracció orgànica després d’haver-la triat i separat de la resta de la brossa.

Punt d’informació permanent

A més, el dissabte 12 d’abril, el dijous 17 d’abril i el divendres 18 d’abril, s’obrirà un punt permanent d’informació i de lliurament de cubells a la Rogelio Rojo. El punt informatiu estarà obert tant al matí com a la tarda.

En el marc d’aquesta campanya informativa també s’ha programat la representació de l’obra de teatre Exemplums. Es podrà veure aquest dissabte, 12 d’abril, a les 11 del matí, a la Rogelio Rojo.

Un cop s’acabi la campanya informativa, els veïns i veïnes que encara no disposin de cubells podran passar a recollir-los a l’Ajuntament.

En aquesta primera fase, a més de les gairebé 1.800 llars del nucli urbà també reciclaran la fracció orgànica els establiments que generen aquest tipus de deixalles i tots els centres educatius de la vila.

 

Què és la fracció orgànica?

La fracció orgànica són les restes del menjar i la petita poda de les plantes. Així, en el cubell marró que lliurarà l’Ajuntament hi hem de dipositar restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, ossos, marro del cafè o restes d’infusions. També hem de llençar-hi serradures, closques de fruita seca i d’ous, restes de plantes, taps de suro, paper de cuina brut i llumins.

Un cop separada i dipositada en el cubell, la fracció orgànica s’haurà d’abocar en uns contenidors també marrons que l’Ajuntament instal·larà al carrer.

La fracció orgànica la recollirà una empresa especialitzada i la portarà a la planta de compostatge de Jorba. Allà, mitjançant un procés totalment natural, serà transformada en compost, un adob natural que té importants beneficis per al medi ambient i que s’usa en jardineria i agricultura. El compost evita haver d’utilitzar adobs químics que poden afectar negativament l’entorn.