La Laura Muñoz es comercial de vendes en el sector tèxtil industrial. En tots els anys d’experiència també ha estat dependenta de moda al major. Als 16 anys ja treballava mentre estudiava i, després d’un temps dedicada a la família, espera reincorporar-se aviat al món professional.

Quan ha volgut fer un canvi de rumb laboral, sempre ha trobat feina de seguida. I està convençuda que les oportunitats li arribaran aviat. Està enfocada a l’àmbit comercial, tot i que s’obre a allò que el mercat laboral requereixi, ja que es considera adaptable.

 

Què t’han aportat els teus anys d’experiència laboral? Seguretat! Al llarg dels 28 anys que fa que treballo he après i ensenyat com arribar a la gent. Crec que és una cosa que porto dins. Ho tinc. També he crescut com a persona. I he après a mantenir la calma, a acceptar la negativa i a refer-me.

 

Com et defineixes? Sóc una persona forta, lluitadora i resilient. Bona connectora, confiable i oberta.

 

Què creus que un perfil com et teu pot aportar a una empresa? A banda del coneixement i l’experiència en l’àmbit comercial, crec que puc aportar nous enfocaments i maneres de fer.

 

Quins creus que són els frens que tenen les empreses per a contractar dones de més de 40 anys? El cert és que jo no m’hi he trobat. Vaig deixar de treballar un temps perquè així ho vaig decidir. Però quan he volgut fer un canvi professional, sempre he trobat feina ràpid. I estic convençuda que ara també serà així. De fet, ja he tingut oportunitats però encara no era el moment de tornar-hi.

 

I quins són els avantatges per a l’empresa de contractar una dona de més de 40 anys? Les dones +40 som més serioses, en el sentit de responsables. Tenim una perspectiva que ens ve de l’experiència i ens involucrem d’una altra manera a la feina