La Mireia Domènech treballa com a administrativa al departament comercial d’una empresa del sector químic. Al llarg dels 26 anys de carrera professional també ha treballat en el sector del turisme, a l’industrial i ha fet de recepcionista-telefonista. Li agrada molt la seva feina, tot i que voldria assolir una millor conciliació familiar i laboral.

La idea d’aquesta campanya és, segons ella, “molt bona, perquè és molt necessària”. “Les dones de més de 40 anys tenim una àmplia experiència de la vida, empenta i un compromís que té molt a veure amb la maduresa. Ens hem posat al dia en l’àmbit tecnològic i estem disposades a aprendre, perquè hem crescut amb el valor de la cultura de l’esforç molt present”.

 

Què t’han aportat els teus anys d’experiència laboral?  He guanyat en seguretat, confiança i rigor. He pogut ampliar el coneixement d’idiomes, que faig servir habitualment a la feina, que també m’ha permès viatjar i adquirir nous coneixements.

Com et defineixes? Sóc una dona vital, polivalent, proactiva, compromesa i amb una gran capacitat d’adaptació. També em considero alegre, optimista, positiva i empàtica.

Què creus que un perfil com et teu pots aportar a una empresa? D’entrada, puc aportar els coneixements que he adquirit al llarg dels anys, tant d’idiomes, com al sector industrial, en vendes o atenció al client. He après a generar confiança, que és molt important en la relació amb els clients, i a resoldre problemes. A més, si l’organització ho promou –perquè això ha de ser recíproc- em sento part d’aquesta. Crec que és important que es pugui generar aquest vincle, que sempre té un retorn positiu per ambdues bandes.

Quins creus que són els frens que tenen les empreses per a contractar dones de més de 40 anys? Crec que encara estem lluny de la conciliació. Tinc la sensació que encara es creu que el fet que siguem mares i cuidadores ens fa menys compromeses, quan una cosa i l’altra no són excloents. Des del meu punt de vista, caldria canviar la perspectiva del concepte “conciliació” i trobar l’equilibri.

I quins són els avantatges per a l’empresa de contractar una dona de més de 40 anys? Les dones tenim una visió més àmplia i completa, no tan racional, que alhora fa que posematenció al detall, cosa que sempre aporta i suma. Som curoses, empàtiques i més properes, capaces de generar connexions. I molt important: ens centrem en la feina i no ens dispersem, perquè tenim clars els objectius.