La Montse Olmos, operària, també ha treballat fent tasques d’administrativa i en l’àmbit de la logística a sectors molt diversos com el de l’automoció, l’alimentació, el plàstic o el tèxtil. Va començar a treballar als 18 anys i ha tocat molts sectors.

De jove va estudiar formació professional i està convençuda que és important continuar formant-se i reciclant-se. Ara vol fer un tomb a la seva carrera i, mentre fa cursos, vol posar en valor el seu perfil administratiu.

 

Què t’han aportat els teus anys d’experiència laboral? He après molt, tant d’allò que vull fer com del que no. Els anys d’experiència et donen perspectiva per saber on et sents millor. Però el treball en equip i la cooperació són importants en totes les feines i aquestes habilitats les tinc adquirides.

Com et defineixes? Em considero dinàmica, amable, confiable i compromesa. Sóc bona companya; ser crear un ambient de treball agradable a la feina.

Què creus que un perfil com et teu pots aportar a una empresa? Experiència en molts àmbits, però també compromís i “bones vibracions”, ja que sóc una persona molt alegre, sense excedir-me i tenint clar que la feina ha de sortir i bé. Ah! I aporto idees de millora!

Quins creus que són els frens que tenen les empreses per a contractar dones de més de 40 anys? Potser pensen que la maduresa ens fa menys manejables perquè tenim les idees molt més clares que una persona jove. Però l’experiència ens també ens aporta capacitat d’adaptació.

I quins són els avantatges per a l’empresa de contractar una dona de més de 40 anys? Les dones +40 som més compromeses i també honestes. La serietat, la responsabilitat i la puntualitat són valors que portem integrats. Hauria de ser evident en qualsevol feina, però avui dia entre les persones joves de vegades aquestes qualitats no sempre es troben.