Divendres va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Piera la cloenda dels PQPI-PTT Anoia Sud del curs 2013-14, un acte que vol ser un reconeixement a tots els estaments que participen en aquest programa, entre aquests l’Ajuntament de Masquefa.
Els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) són una oferta formativa que s’adreça als joves que no hagin acreditat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Aquest curs s’han fet a l’Anoia Sud dos PQPI-PTT, un de vivers i jardins, i un altre de serveis administratius, aquest darrer amb algunes sessions al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa.
L’alcalde de Piera, Jaume S. Guixà, el coordinador general dels PQPI-PTT a Catalunya, Jaume Hill, i la diputada delegada d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, van ser els encarregats d’obrir l’acte de cloenda, donant la benvinguda als assistents, agraint la participació de les diferents administracions i empreses, i encoratjant els joves que finalitzen el curs a continuar formant-se.
També van assistir-hi Eva Ribera, responsable territorial PQPI-PTT Catalunya Central, i representants de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud, entre aquests l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i els regidors Carles Mernissi i Enrique Gómez, a més del regidor pierenc Josep Maria Rosell i l’alcalde de Cabrera d’Anoia, José Manuel Alonso. Van estar acompanyats de les famílies dels alumnes, els docents del curs, tècnics de la Diputació de Barcelona i la Xarxa TET Anoia Sud, representants de les empreses on els joves que participen en els PQPI fan pràctiques, i integrants dels centres educatius.
Al llarg de l’acte, a més dels parlaments oficials, va haver-hi intervencions dels tutors del PQPI-PTT, d’alumnes i de professors. Tots ells van explicar la seva experiència i què els ha aportat el programa. A més, es van lliurar les orles als alumnes, i els certificats a les empreses col·laboradores.
El PQPI-PTT és un programa d’un any de durada que proporciona formació professional inicial a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l’ESO sense graduar-se. L’objectiu del curs és que els joves es reincorporin al sistema educatiu i també millorin les seves perspectives d’inserció laboral.
Aquests programes s’emmarquen en un conveni de col•laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformen la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud -Masquefa, Capellades, Cabrera d’Anoia, Piera, Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt-, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.