L’espai urbà és més accessible i està preparat per al dia a dia dels masquefins.

Aquest dimecres, 31 de juliol, ha tingut lloc la visita de final d’obra de la remodelació dels carrers Major i Sant Pere, del centre de la vila. L’alcalde, Roger Vàzquez, acompanyat pel diputat d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, Sergi Vallès, ha visitat els carrers Major i Sant Pere de Masquefa (travessera B-224z) després de la seva recent remodelació. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat, creant un espai d’ús prioritari per als vianants.

Durant la visita, també han estat presents el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Daniel Gutiérrez, així com diversos regidors i personal tècnic municipal i de la Diputació de Barcelona. L’alcalde Roger Vàzquez ha expressat la seva satisfacció per una actuació que, segons ell, “reforça el caràcter de poble i s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de diverses experiències i lideratges”. Sergi Vallès ha destacat que aquesta és “una obra magnífica, que demostra el compromís de la Diputació de Barcelona amb els municipis, ajudant a transformar espais centrals com aquest a Masquefa”.

L’actuació ha inclòs la reordenació de l’espai urbà, una àrea de gran concentració social i comercial. S’ha construït un vial de plataforma única per pacificar el trànsit, s’han ordenat els espais de càrrega i descàrrega, s’ha plantat verd urbà i s’han creat zones d’estada. A més, les obres han comportat la substitució de la xarxa d’aigua potable, el soterrament de les xarxes elèctrica i de telèfon, la instal·lació d’un nou enllumenat públic i la millora de la senyalització vertical i horitzontal.

El projecte ha tingut un cost total d’1.785.810,82 euros, dels quals 547.351,02 euros han estat finançats per la Diputació de Barcelona, i ha estat executat per l’empresa CIC3 Obres i Serveis, S.L.