Comença la valoració tècnica de les propostes rebudes, fins al 28 de juny.

El diumenge, 26 de maig, va concloure la primera fase dels Pressupostos Participatius de Masquefa, un procés que ha comptat amb una gran implicació dels veïns. En total, s’han rebut 91 propostes per a projectes que es podrien desenvolupar al municipi durant el 2024.

Des del 8 de maig, els masquefins majors de 16 anys han tingut l’oportunitat de presentar les seves idees a través de la plataforma www.participamasquefa.cat. Les propostes, que no poden superar els 50.000 euros i han d’estar destinades a projectes d’inversió (inventariables i permanents en el temps, amb un principi i final) i han de ser tècnicament viables i ajustades a les competències de l’Ajuntament.

La regidora de Participació Ciutadana, Olga Codina, ha valorat molt positivament la resposta dels masquefins: “L’equip de govern estem molt satisfets de la participació ciutadana en aquest procés. És un gran exemple de com, col·lectivament, podem decidir en què invertim part del pressupost municipal. Tenim moltes ganes de veure i valorar les propostes que han sorgit”.

 

Inici de la segona fase: valoració tècnica

A partir d’ahir, 27 de maig, comença la segona fase del procés, en què les propostes seran sotmeses a una valoració tècnica. S’allargarà fins al 28 de juny. En aquesta fase, es tindran en compte criteris com:

-La perspectiva global de la vila

-L’equilibri territorial i sectorial

-El nombre de població afectada

-L’impacte del projecte

-L’impacte de gènere

-La necessitat de l’actuació en termes socials o ambientals

Després de la valoració tècnica, les propostes seleccionades passaran a la fase de votació final, que es durà a terme del 9 al 31 de juliol a través de la plataforma www.participamasquefa.cat. Els projectes guanyadors es donaran a conèixer el 9 de setembre.

Des de l’Ajuntament de Masquefa, agraïm a tots els veïns que han participat en aquesta primera fase i animem tothom a seguir implicant-se en les següents etapes del procés. La participació és clau per construir un Masquefa millor per a tots.