La votació es duu a terme de forma telemàtica a participamasquefa.cat.

Els Pressupostos Participatius 2024 encaren una nova fase aquest mes de juliol amb la votació de les propostes, un moment clau del procés per triar els projectes guanyadors. Des d’avui, 9 de juliol, fins al 31 de juliol, la votació per escollir propostes es duu a terme de forma telemàtica a través del web www.participamasquefa.cat. Per això, l’Ajuntament anima la població a implicar-se a l’hora de decidir el destí de 100.000 euros de la partida dinversions del pressupost municipal per a lexercici 2024.

Un cop acabi el període de votacions, el 9 de setembre es durà a terme la quarta fase amb l’escrutini i l’anunci de resultats en un acte públic.

Un procés amb molta participació

El passat 26 de maig va concloure la primera fase dels Pressupostos Participatius, un procés que va comptar amb una gran implicació dels veïns. En total, es van rebre 88 propostes per a projectes que es podrien desenvolupar al municipi durant el 2024. 

Després del procés de valoració tècnica, n’han sortit 34 d’estimades, mentre que 54 s’han hagut de desestimar perquè no complien els criteris de la convocatòria: han de ser projectes dinversió (inventariables i permanents en el temps, amb un principi i final), tècnicament viables i ajustats a les competències de lAjuntament. En aquesta valoració també s’han tingut en compte altres aspectes com la perspectiva global de la vila, lequilibri territorial i sectorial, el nombre de població afectada, limpacte del projecte, limpacte de gènere i la necessitat de lactuació en termes socials o ambientals.

Després d’aquesta valoració, ara arriba el torn de la votació final. La regidora de Participació Ciutadana, Olga Codina, valora molt positivament la resposta dels masquefins: Lequip de govern estem molt satisfets de la participació en aquest procés. És un gran exemple de com, col·lectivament, podem decidir en què invertim part del pressupost municipal. Tenim moltes ganes dimpulsar les propostes que resultin guanyadores”.