Les sessions es duran a terme en format telemàtic i per a participar-hi cal inscriure’s enviant un correu electrònic a l’adreça educacio@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 50 30.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de les AFA/AMPA de l’EBM La Baldufa, l’Institut de Masquefa i les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes- proposa tres noves activitats de suport a la funció educativa de les famílies en el marc del projecte “Eduquem en família”.

Es tracta de tres sessions telemàtiques i gratuïtes dirigides als pares i mares amb fills i filles de qualsevol edat, i que tenen com a objectiu ajudar a les famílies a reflexionar i intercanviar vivències sobre l’educació dels infants i joves. Les sessions comptaran amb la participació d’un professional expert, que dinamitzarà les trobades i oferirà eines, recursos i consells per a promoure la criança positiva.

“Xarxes socials, límits i fills: la importància dels límits en l’ús de les xarxes socials”

Adreçada a pares i mares amb infants entres 6 i 12 anys. La sessió es farà per videoconferència l’11 d’abril de 17 a 19 h.

Es treballaran estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l’autonomia dels infants. Pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem i com són el motor de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporta la nostra experiència digital. Es tracta d’una invitació a comprendre, per desconstruir i qüestionar.

 

 

“L’assetjament, eines i estratègies per evitar-lo i actuar quan apareix”

Adreçada a pares i mares amb infants entres 6 i 12 anys. La sessió es farà per videoconferència el 20 d’abril de 17 a 19.30 h.

Es compartiran i clarificaran situacions de risc d’assetjament i es buscaran estratègies per fomentar canvis i afavorir l’acompanyament positiu i l’autonomia dels fills en la infantessa. Com detectar les primeres situacions d’assetjament i identificar quan cal buscar ajuda i quan no. L’aparició dels primers perfils de líders negatius, com els assetjadors, que també són víctimes i necessiten ajuda.

 

 

“Relacions positives amb els fills i filles: eines per ajudar-los a créixer”

Adreçada a pares i mares amb infants entres 6 i 12 anys. La sessió es farà per videoconferència el 17 de maig de 17 a 19 h.

Es donaran recursos per prendre consciència que cal acompanyar els fills i filles en el camí de la vida, ells són els protagonistes de la seva vida i han d’aprendre dels seus propis errors. Poder mantenir una bona comunicació és fonamental per poder fer-los costat psicològica i emocionalment i assessorar-los des de ben petits. Al mateix temps que empoderar-los en les seves primeres decisions.