Des del 8 de març l’equipament també ha reprès les activitats culturals presencials.

Des del passat 18 de març els usuaris de la Biblioteca de Masquefa disposen del nou catàleg col·lectiu Atena, una nova interfície que permetrà a tots els usuaris del Sistema de Lectura Públic de Catalunya fer cerca i petició de qualsevol document que estigui a una de les 400  biblioteques públiques de Catalunya, sense cap cost afegit. Els usuaris poden accedir al catàleg a través del següent enllaç.

Aquest servei -que neix amb la voluntat de facilitar la consulta i el préstec de tot el fons documental del país, format per més de 13 milions de documents- uneix el Catàleg Aladí de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i el Catàleg Argus de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona, Lleida, Terres de l’Ebre, així com la Central de Préstec i Serveis Especials.

D’altra banda, des del 8 de març la Biblioteca ha reprès les activitats culturals presencials que fins aleshores s’havien hagut d’ajornar degut a la situació pandèmica. En aquest sentit, s’ha programat una trobada del Club de Lectura de Masquefa pel proper 21 d’abril per comentar i compartir opinions sobre l’obra “La senyora Dalloway”, de Virginia Wolf.

A més, fins el 7 d’abril es pot visitar l’exposició del projecte #lesdonesnoensaturemmsqf, que es va presentar el passat 8 de març en el marc del Dia Internacional de les Dones. La mostra és un recull d’imatges i missatges de les dones de Masquefa en commemoració del 8M.

Finalment, “Visca la revolució” és el títol de la nova exposició que es podrà veure a la Biblioteca del 8 al 30 d’abril. La mostra és un recull de llibres infantils i juvenils amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi ha revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta. L’exposició repassa contes que al llarg de la història han parlat de la revolució ja sigui de forma col·lectiva o individual, i de revolucions pendents.

Totes les activitats que es duen a terme a la Biblioteca són amb un aforament limitat al 50% i segueixen els protocols de seguretat i prevenció del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.