L’objectiu del consistori és iniciar aquest 2018 la construcció d’una passarel·la que unirà ambdues urbanitzacions i que permetrà als veïns creuar de punta a punta el municipi sense necessitat de transitar per la carretera.

L’Ajuntament de Masquefa té previst iniciar enguany les obres de construcció d’una passarel·la que uneixi Can Quiseró i El Maset.

Dimarts 22 de maig, la Diputació de Barcelona va fer entrega al consistori del projecte executiu d’aquesta obra que tindrà un cost de 607.905,54€ i que té com a objectiu edificar una passarel·la permanent que uneixi les urbanitzacions de Can Quiseró i El Maset de forma segura, òptima i adaptada i que permeti als veïns de Masquefa creuar tot el municipi de punta a punta, a peu o amb bicicleta, sense necessitat de transitar en cap moment per la carretera.

En paraules de Xavier Boquete, aquesta actuació permetrà a l’Ajuntament “donar un pas endavant molt important en l’objectiu de fer de Masquefa un poble més cohesionat i vertebrat”. En aquest sentit, Boquete defineix la futura passarel·la com “un avenç significatiu quant a comunicació i connexió entre les diferents zones i nuclis que integren el poble” i en destaca “les oportunitats que pot generar a veïns i visitants de cara a gaudir dels encants naturals i paisatgístics que ofereix Masquefa”.

Els treballs consistiran en la construcció d’una passera central metàl·lica sobre el torrent de 78,30 metres de longitud i dues passeres de fusta de 80,50 m. en total, amb un nou itinerari d’un total de 230 m. de longitud i 3 m. d’amplada.

Per a creuar els torrents existents s’utilitzaran estructures sense piles intermèdies que permetran respectar els condicionants hidràulics i es realitzarà un disseny respectuós amb l’entorn natural per evitar l’impacte ambiental sobre el territori. A més, es donarà preferència a materials naturals i ecològics i amb facilitat de manteniment.