L’Ajuntament de Masquefa ja té a punt el projecte per a urbanitzar el Passatge de la Ciutadella i la Plaça dels Jocs, on construirà una nova pista poliesportiva i una zona de jocs infantils, i hi habilitarà una àrea enjardinada.

El projecte compta amb una subvenció de 136.344 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, quantitat amb la qual es finançarà el 95% de l’obra. El 5% restant anirà a càrrec del Consistori, de manera que els veïns de la zona no hauran d’assumir cap cost.

El projecte preveu la urbanització de la plaça en quatre zones molt ben definides i interconnectades. La primera, amb façana al carrer de la Concepció, acollirà una zona ajardinada destinada a jocs infantils. S’hi preveu una esplanada envoltada d’arbres i amb mobiliari lúdic com ara gronxadors, seients de molles i tobogans.

El segon àmbit, al mig de la plaça, serà una zona esportiva pavimentada apte per a una pista polivalent i amb les mesures homologables. Estarà separada de la zona infantil per unes grades. Així mateix, la tercera zona s’enjardinarà i es destinarà especialment a la gent gran. Es tractarà d’un espai per al repòs, la lectura o la conversa.

En una segona fase, s’hi habilitarà una quarta zona amb un Pipi Can. També està prevista la urbanització dels altres carrers adjacents a la Plaça dels Jocs: el carrer Concepció, el carrer de la Font del Roure, el Camí de la Font del Roure i el Passatge Magarola. Per a aquesta segona fase l’Ajuntament sol·licitarà una nova subvenció del PUOSC.