Amb l’objectiu de garantir la seguretat de tots els veïns de Masquefa, l’Ajuntament realitzarà del 6 al 11 de febrer controls de velocitat amb un radar cedit pel Servei Català de Trànsit i sancionarà els vehicles amb excés de velocitat a l’interior del municipi.

L’Ajuntament de Masquefa treballa diàriament amb la ferma voluntat de conscienciar els conductors de la necessitat de respectar el límit màxim de velocitat a la xarxa viària i a l’interior del municipi. Fruit d’aquesta tasca per prevenir accidents i garantir la seguretat de tots els veïns de Masquefa, la Policia Local durà a terme del 6 al 11 de febrer una campanya de control de velocitat amb un cinemòmetre (radar) cedit pel Servei Català de Trànsit (SCT), que col·labora en el projecte.

L’objectiu d’aquesta acció és recordar als conductors que el límit màxim de velocitat a l’interior del municipi és de 50 quilòmetres per hora, prevenir possibles accidents i sancionar aquells comportaments negligents al volant que puguin generar un risc per als ocupants del vehicle i/o els vianants. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “l’excés de velocitat és un dels principals factors de sinistralitat. Per això, campanyes com aquesta són absolutament essencials i necessàries. Una de les nostres màximes prioritats com a equip de govern és garantir la seguretat de tots els vianants i vehicles que circulen per la nostra xarxa viària”.

Els agents de la Policia Local, que són operadors de radar i estan especialitzats en el maneig del cinemòmetre, faran els controls, especialment en aquelles zones on s’ha detectat que hi circulen alguns vehicles a una velocitat excessiva. En aquest sentit, alguns veïns han alertat l’Ajuntament de conductors que circulen per sobre del límit de velocitat permès en alguns punts concrets de la xarxa viària de Masquefa.

Per què és necessària una campanya de velocitat?

. La velocitat és un factor desencadenant d’accidents i, en tot cas, n’agreuja les conseqüències.

. La velocitat apareix com a factor concurrent en 1 de cada 4 accidents.

. Evitar els excessos de velocitat millora la fluïdesa de la circulació.

. Si es respecta el límit de velocitat es facilita el manteniment de la distància de seguretat.

. Circular a la velocitat legalment establida suposa un estalvi significatiu de combustible