L’enviament massiu del missatge de prova es realitzarà a partir de les 11 h.

La Generalitat de Catalunya ha informat que el pròxim 13 de juny es repetirà la prova del sistema d’alertes de protecció civil a telèfons mòbils a la Vegueria Penedès. Per tant, també implicarà al municipi de Masquefa.

En la primera de les proves que es va dur a terme al Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre, el passat 12 d’abril, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l’enquesta desenvolupada per Protecció Civil de la Generalitat. La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora i administradora de l’eina, que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara, amb la prova del 13 de juny, es vol comprovar que a la segona prova de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, tot funciona correctament.

La prova del 13 de juny es durà a terme a partir de les 11 h. A partir d’aquella hora tots els mòbils intel·ligents que es trobin a les demarcacions del Penedès, Terres de l’Ebre i Tarragona rebran un missatge d’alerta de protecció civil al mòbil. El missatge que es rep no es tracta d’un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla. Per això és important llegir-lo abans de prémer la tecla que posa fi al missatge. El missatge que es distribuirà el dia 13 de juny indica que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria.

Per tant, el dia 13 de juny, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les vegueries del Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre rebran aquest missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès. També el rebran, doncs, els telèfons que en la franja horària d’enviament del missatge, passin per aquest territori, encara que sigui de pas.

Al web https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil que s’ha creat per donar informació d’aquest sistema d’alertes de protecció civil hi ha tota la informació necessària: des de quins telèfons reben aquestes alertes de forma automàtica i un tutorial pel cas que calgui configurar-lo (en el cas dels telèfons més antics), també hi ha un document de preguntes freqüents per aclarir tots els dubtes sobre el nou sistema.

A més, també s’ha previst una enquesta per tal que la ciutadania informi si ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en l’enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.