La comunitat andalusa de Masquefa es va tornar a reunir per recordar les seves arrels el cap de setmana passat, en la dissetena edició de la Festa del Rocío, que divendres i dissabte va omplir d’activitat el recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo.

La celebració -organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, amb la col·laboració de l’Ajuntament- va començar a escalfar motors divendres al vespre amb una terrassa d’estiu amb música ambient al pati de la Rojo.

L’endemà, dissabte, van arribar els autèntics plats forts. La jornada va donar el tret de sortida al migdia amb la desfilada de la imatge de la Verge des del local de la Cofradía fins a l’església, on es va fer la tradicional missa ‘rociera’ cantada pel cor de l’entitat.

Ja a la tarda, l’esperat festival de flamenc va omplir, un any més, la Sala Polivalent de la Rojo. Les actuacions dels grups de nenes i adultes de l’Escola de Ball de la Cofradía van posar dempeus un públic entregat, que també va aplaudir entusiastament les integrants de l’Escola de Ball Amanecer. El grup de Piera va ser fidel, una edició més, al Rocío masquefí. Abans de les actuacions, es va fer un recital de poesies a càrrec de Brigitte Ortega i Manuel Cerro Flores.

La Festa del Rocío d’aquest 2014 es va tancar, a la nit, amb l’actuació estel·lar de Dani Kous, que va impressionar els assistents amb un espectacle de qualitat en què va estar acompanyat pel guitarrista Antonio Moreno. La traca final la va posar el concert del reconegut grup Alborada Flamenca. Rosa María Moreno va presentar les actuacions.