Aquest dispositiu se centra en la planificació i coordinació de la seguretat ciutadana

Ahir es va celebrar a Masquefa la Junta Local de Seguretat, una trobada clau per definir, analitzar i projectar la seguretat del municipi. Lacte va comptar amb la presència del Conseller dInterior, Joan Ignasi Elena, així com representants de l’equip de govern, del Departament dInterior, el Cos de Mossos dEsquadra, dels Agents Rurals, de la Policia Local, de l’ADF i de Protecció Civil.

Durant la reunió es van avaluar les dades de seguretat ciutadana del 2023 i es van planificar els dispositius i actuacions per al 2024. També es va coordinar la seguretat pública per a esdeveniments nocturns, es va aprovar linici de la redacció del Pla Local de Seguretat i es va nomenar el cap de la policia local de Masquefa com a responsable de la seva elaboració. Aquest pla aposta per un model de policia de proximitat, perquè tots els vilatans se sentin part i partícips del que passa al poble i se sentin segurs en tot moment. 

Roger Vàzquez, alcalde de Masquefa, va ressaltar la importància daquestes trobades: “La Junta Local de Seguretat és un mecanisme essencial per a la coordinació de tots els cossos de seguretat que operen al nostre municipi. Ens permet avaluar i posar en marxa les mesures necessàries per garantir la seguretat de la nostra vila. La seguretat és una prioritat per a l’Ajuntament, i aquestes reunions ens ajuden a assegurar-nos que estem treballant de manera efectiva i conjunta”. 

I va afegir: ”Estem molt satisfets amb la visita del Conseller Joan Ignasi Elena, ja que reforça el nostre compromís de col·laborar estretament i posar la seguretat al centre de les nostres accions”. Així mateix, el Conseller Joan Ignasi Elena va reafirmar el compromís del Departament dInterior amb la seguretat local i va elogiar la col·laboració entre les diferents forces de seguretat presents a la vila.

Abans de la junta, el Conseller va firmar el llibre d’honor de la vila. Posteriorment, la comitiva va visitar les instal·lacions de la Comissaria de la Policia Local, on van saludar els agents de policia i els voluntaris de Protecció Civil que hi treballen diàriament per garantir la seguretat dels vilatans.