Masquefa és un dels 10 municipis catalans d’entre 5.001 i 20.000 habitants que més han destacat durant el 2018 en la implantació de l’administració digital a les seves organitzacions.

La IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha reconegut, un any més, l’Ajuntament de Masquefa com a administració capdavantera en transformació digital entre els municipis de 5.001 a 20.000 habitants.

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC. Així, el seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Els resultats obtinguts es publiquen en un informe sobre l’administració electrònica que, entre d’altres, recull aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica, si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, o bé si l’Ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Aquesta distinció se suma a l’assolida l’any 2018, quan l’AOC va atorgar a l’Ajuntament de Masquefa el primer premi en la categoria de municipis de 5.0001 a 20.000 habitants en reconeixement a la implementació i l’ús dels serveis d’administració electrònica oferts a la població i a les empreses.