Aquest mes de juliol es previst que surti a licitació el contracte públic d’obres per a la segona fase del projecte, que consistirà en la construcció d’una xarxa de sanejament i en l’arranjament de l’asfalt.

La Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo va acollir dijous 5 de juliol una reunió entre representants de l’Ajuntament de Masquefa i veïns de la urbanització d’El Maset amb l’objectiu de presentar l’estat del pla d’urbanització d’aquest sector, que actualment presenta importants mancances, com ara la falta d’un servei de clavegueram o el mal estat de diferents vials de la urbanització.

A la sessió hi van participar prop de 450 persones, amb la presència de l’alcalde Xavier Boquete; el regidor d’Urbanisme, Enrique Gómez; el secretari municipal del consistori; i una tècnica de l’equip encarregat de redactar el projecte.

Instal·lació d’un sistema de canalització d’aigua

A finals del 2017 el consistori va donar el tret de sortida al projecte amb l’inici dels treballs d’instal·lació d’un sistema de canalització d’aigua a la urbanització d’El Maset, donant compliment a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de reformulació i adequació de les urbanitzacions de la vila.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “el projecte té un objectiu ben clar: millorar la qualitat de vida dels residents i garantir un estat òptim dels serveis que es presten a la urbanització.” En aquest sentit, Enrique Gómez, regidor d’Urbanisme apunta que “els veïns d’El Maset mereixen que des de l’administració els donem, per fi, plenes garanties que les mancances evidents i injustificables que pateixen des de fa massa anys comencin a resoldre’s ja i sense més demora.”

El projecte encara aquest juliol la segona i definitiva fase

Un cop enllestida aquesta primera fase d’urbanització, el projecte es complementarà amb la construcció d’una xarxa de sanejament a tota la urbanització i l’arranjament del paviment asfàltic.

Aquest mes de juliol sortirà a licitació el contracte públic d’obres per a la segona fase del projecte, amb un cost de 6.530.881€. Així, els treballs és previst que s’iniciïn a finals d’aquest 2018 i que tinguin una durada aproximada de tres anys. A més, de forma complementària a la resta de tasques, l’empresa adjudicatària dels treballs, Anaigua, també introduirà algunes millores sense cap cost addicional pels veïns.

Concretament, està previst el desdoblament de les canalitzacions d’aigua amb l’objectiu de facilitar les tasques d’arranjament en cas d’incidències i minimitzar les molèsties pels veïns; la instal·lació de noves escomeses a totes les parcel·les de la urbanització; i la col·locació de vàlvules reguladores de la pressió en diferents sectors.

Reducció de l’import de les quotes d’urbanització

Amb la voluntat de reduir el pagament de les quotes d’urbanització que han d’assumir els propietaris d’El Maset, el govern municipal ha sol·licitat ajuts per a efectuar aquesta actuació al Fons per a la Regularització i Millora de les Urbanitzacions, i s’ha aconseguit un paquet de subvencions per valor de 450.000€, que permetrà ajudar a sufragar el cost del projecte-

En paral·lel, el consistori també ha dut a terme un estudi minuciós de totes les partides a executar i assumirà la instal·lació de la xarxa d’aigua potable, l’enllumenat públic i l’habilitació de la franja perimetral; fet que comportarà una reducció propera al 50% de la quota d’urbanització assumida pels residents.