Policia Local

S’incrementa la presència policial als eixos comercials per assegurar un ambient més segur per als comerciants i clients.

La Policia Local de Masquefa ha posat en marxa una operativa per garantir la seguretat dels comerciants i prevenir actes delictius durant les festes de Nadal. Es tracta de la campanya Comerç Segur, que es desenvoluparà des del 20 de desembre fins al 5 de gener amb l’objectiu d’intensificar la presència policial en les zones de més afluència i informar els comerciants sobre les mesures de seguretat durant les Festes, quan s’intensifiquen les compres i els delictes.

Sergi Fabregat, regidor de Seguretat i Civisme, explica al respecte: “Es tracta d’una campanya policial que es duu a terme a Masquefa, arreu del territori català rep altres noms així com dates i característiques. La prioritat és prevenir furts, robatoris i estafes durant aquests dies, en els quals l’activitat comercial creix notablement. A Masquefa, posarem el focus en els eixos comercials, que és on es concentra la major part d’establiments comercials i un major flux de persones que compren i passegen”. 

En aquest sentit, durant aquest període, agents de la Policia Local dedicaran temps a cada establiment comercial per explicar les precaucions i distribuiran un fulletó amb consells de seguretat. També s’incrementaran els patrullatges a peu als eixos comercials, especialment en els horaris d’obertura i tancament dels establiments, per assegurar un ambient més segur per als comerciants i clients.

Recomanacions pràctiques

La campanya informativa inclou consells pràctics per als comerciants a fi de minimitzar el risc d’actes delictius, com ara vigilar les persones desconegudes, estar alerta durant els moments d’obertura i tancament, i desconfiar d’entrades massives de grups coordinats.

Els consells també se centren en la seguretat dels pagaments, amb suggeriments específics per a les targetes de crèdit i la detecció de bitllets falsos. És recomanable que els comerciants sol·licitin sempre el DNI del titular de la targeta de crèdit, que evitin tenir molt d’efectiu a la caixa o a sobre fent ingressos periòdics al banc o disposant d’una caixa forta de bitllets en un lloc amagat, i que instal·lin mesures de seguretat com càmeres de videovigilància que gravin amb marca d’aigua per afegir la màxima veracitat a la informació. 

La Policia Local destaca la importància de la col·laboració ciutadana en la prevenció i resolució de delictes. En cas de ser víctimes o testimonis d’un acte delictiu, es demana als ciutadans trucar immediatament a la Policia Local de Masquefa al 93 772 60 25 o al Centre dEmergències de Catalunya, al 112.

La campanya també recorda als comerciants que, en cas de patir un fet delictiu, és essencial no tocar res i alertar de seguida a la policia.