En el marc de la celebració del Dia d’Europa l’Ajuntament de Masquefa s’ha trobat amb el secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, Oriol Lázaro.
La trobada es va realitzar el dimecres 4 de maig i hi van ser presents l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el regidor de Visió Europea, Daniel Gutiérrez, i el regidor d’Innovació del Teixit Econòmic, Iván Fraile.
El secretari general del Consell Català del Moviment Europeu va traslladar a l’Ajuntament de Masquefa la declaració institucional del Dia d’Europa que se celebra el proper dilluns 9 de maig. El govern de Masquefa traslladarà l’adhesió a la declaració en el proper Ple municipal.
La Declaració del Dia d’Europa 2022 està centrada en tres aspectes principals: el conflicte bèl·lic a Ucraïna i el paper de pau de la Unió Europea; la importància de la creació i aplicació dels fons Next Generation i el temps post-covid19; i una profunda reflexió sobre els valors de la Unió Europea respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia o la igualtat davant dels populismes d’extrema dreta i antieuropeistes.
També es van tractar altres temes relacionats amb el món local i la Unió Europea com és la gestió dels fons Next Generation o la transició energètica en el marc del Pacte Verd Europeu.
El Dia d’Europa a Masquefa
Masquefa també celebra el Dia d’Europa. Aquest any s’han proposat un conjunt d’accions institucionals i culturals per transmetre els valors de la Unió Europea:
- Conferència inaugural del cicle “Masquefa amb Visió Europea”. Dijous 4 de maig a la Biblioteca de Masquefa.
- Obra de teatre pels centres educatius de Masquefa: “Kalòpsia, un planeta no tan diferent”. Dilluns, 9 de maig (Dia d’Europa) a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo. Acte ofert per la delegació a Barcelona de la Comissió Europea.
- Lectura de la Declaració del Dia d’Europa. Dijous 12 de maig al Ple Municipal.
El Consell Català del Moviment Europeu
L’Ajuntament de Masquefa en forma part des de l’any 2021 i és una associació pluralista i independent amb personalitat jurídica pròpia, formada per col·lectius i persones físiques que desenvolupa les seves activitats europeistes dins de l’àmbit territorial de Catalunya.
Està integrada per una àmplia representació de la societat catalana: partits polítics, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, ajuntaments, universitats, associacions econòmiques, professionals i acadèmiques que són el reflex de la pluralitat professional, ideològica i política de la societat civil d’Europa, treballant conjuntament en la construcció d’una Europa unida.
El Consell Català té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci decidida vers una veritable unió política, una Europa federal respectuosa amb la diversitat dels seus pobles i entesa com un espai geopolític, econòmic, cultural i social, presidit pels principis d’igualtat, llibertat, seguretat, solidaritat i justícia, on els ciutadans europeus en siguin els protagonistes. Així mateix, el Consell Català treballa per fomentar i aprofundir a Catalunya les relacions entre els diferents pobles, nacionalitats i regions d’Europa de cara a la unitat europea.