• Teclat

  • Lupa

  • Joystick

  • Boles

Els CTC és accessible a persones amb qualsevol tipus de discapacitat (física, psíquica o sensorial) tant a nivell d’obra, senyalització, mobiliari i tecnologia. Es tracta d’un dels pocs centres amb aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Garanteix la connexió a Internet i l’ús de les TIC, afavorint així la integració social de les persones amb discapacitat.

Entre d’altres, el CTC disposa d’ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó. Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet i l’anella magnètica que s’ha instal•lat a la sala d’actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon.

El projecte CTC Accessible va guanyar el premi Estatal d’Accessibilitat Universal a l’any 2011. Es tracta dels guardons que atorga la Fundación Disminuidos Físicos de Aragón (FDA) en reconeixement a les entitats, institucions i persones d’arreu de l’estat que contribueixen a eliminar barreres i afavoreixen la integració social de les persones amb discapacitat.

El projecte CTC Accessible va ser el guanyador en la categoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Per a concedir-li aquest reconeixement la fundació va valorar la capacitat del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa per a trencar barreres.