Entenem les TIC com una eina d’integració i comptem amb el CTC (Centre Tecnològic i Comunitari). Un espai en el que, sota el paraigües de les TIC, s’apropa i potencia l’ús de les TIC a la ciutadania, les entitats, les empreses i els comerços. Al CTC es contribueix a la millora del desenvolupament econòmic local utilitzant les TIC com a eina generadora de canvi.
També es realitzen tasques de gestió interna que permeten dotar a l’Ajuntament de Masquefa d’eines i serveis que faciliten la relació online amb el ciutadà.

Destacats

SERVEIS

Masquef@ula

És un telecentre públic, en funcionament des de l’any 2001, que va néixer gràcies a la implicació d’un grup de persones de Masquefa motivades per les TIC, la col·laboració d’empreses de la vila i el lideratge de l’ajuntament.

L’objectiu de Masquef@ula és garantir el dret i l’accés a les TIC a tothom i minimitzar les conseqüències de l’analfabetització digital.

Masquef@ula disposa d’un espai de lliure navegació i de dues aules d’informàtica. Ofereix serveis de connexió a internet, reprografia, cessió de material TIC, etc. per a persones, empreses i entitats. També és centre certificador Idcat i Punt UOC.

En els seus inicis a l’any 2002, va ser guardonat amb un accèssit dels premis SI-Local del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació per donar a conèixer i potenciar l’aplicació de les TIC per municipis de 1.000 a 10.000 habitants.

Masquef@ula és el centre operatiu i d’informació de Masquefa Sense Fils

Masquefa Sense Fils

Servei per incentivar l’ús de les tecnologies i garantir que es pugui gaudir de connexió a Internet, telèfon, i d’altres serveis. S’ha desplegat per tot el municipi, tant al centre urbà com a les urbanitzacions, una xarxa de telecomunicacions amb tecnologia wifi avançada.
Masquefa Sense Fils és un servei de proximitat amb preus molt econòmics. Els preus de Masquefa Sense Fils no són ofertes puntuals, es mantenen en els temps.

És un servei idoni per usuaris que utilitzen Internet a casa per a la navegació, la consulta de correus electrònics, l’ús de les xarxes socials i busquen un preu molt econòmic.
La gestió del servei i l’atenció als usuaris de Masquefa Sense Fils es fa des de Masquefa i es centralitza al CTC (Centre Tecnològic i Comunitari) de l’Ajuntament de Masquefa.

Si vols veure un vídeo sobre Masquefa Sense Fils, clica aquí

Per a més informació consulteu el següent enllaç

Formació TIC

A Masquef@ula s’organitza trimestralment formació TIC en modalitat presencial i online. S’adreça a tota la població i especialment a col·lectius específics: persones en situació d’atur, gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc. L’oferta inclou cursos de diversos nivells sobre navegació per Internet, ofimàtica, entorn Windows, etc. Puntualment també hi ha xerrades i tallers sobre temes actuals i d’interès.

Trimestralment l’Ajuntament de Masquefa publica un fulletó amb tota l’oferta formativa en la que s’inclou l’oferta TIC i els preus i bonificacions.

Podeu consultar la plataforma de formació o entrar a un curs clicant aquí

Exàmens oficials Microsoft Office

Podeu realitzar a Masquef@ula la prova per a l’obtenció del Certificat Oficial de Microsoft Office com a especialista de Word, Excel, Acces I Power Point.

Aquest examen, que normalment té un cost de 150€, està subvencionat gràcies al conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Masquefa ha signat amb la Fundació Esplai (reconeguda com a certificador oficial de Microsoft Office) a través del programa “Beca. MOS: treballant per l’ocupabilitat de les persones joves”.

La prova té un cost de 17€, que es retornaran en cas d’estar en situació d’atur i estar empadronat a Masquefa.

La superació de la prova permet: Obtenir el títol de MOS (Microsoft Office Specialist), acreditar les competències i coneixements digitals, incrementar les possibilitats d’ocupabilitat i convalidar crèdits de lliure elecció en diverses universitats.

 

becamos-segells

Exàmens ACTIC

Masquef@ula és centre col·laborador ACTIC. Les proves es realitzen dimarts a les 16.00h i dijous a les 9.30h, prèvia inscripció.

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital. L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador.

La prova, la sol·licitud i l’obtenció del certificat són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge virtual o l’obtenció d’una certificació professional.

Per ampliar la informació al respecte, podeu accedir al portal web oficial d’acTIC de la Generalitat de Catalunya.

Certificat digital IdCAT

CTC és Entitat de Registre idCAT. Es comprova les dades personals del sol·licitant. És obligatori presentar-se personalment i aportar original.

L’idCAT és un certificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferent administracions i, a més, assegura la integritat de les de les dades enviades, així com la seva confidencialitat. També permet fer altres operacions com signar correus, documents electrònics i formularis web.

L’idCAT permanent: S’instal.la en un equip de manera permanent i es recomana exportar-lo per tenir una còpia de seguretat. Així mateix guardar-lo a un llapis de memòria o al núvol.

L’idCAT mòbil: és molt senzill d’utilitzar i de donar d’alta al portal idcatmobil.seu.cat, es fa de manera telemàtica, només cal tenir a mà el DNI, la targeta sanitària i el telèfon mòbil.

Cal demanar cita prèvia al CTC trucant al 93 772 78 28 o al correu electrònic ctc@masquefa.net

e-Administració

La Regidoria TIC s’encarrega d’oferir al ciutadà l’administració electrònica com a eina per a la realització de tots els processos administratius. Es realitzen tasques de gestió interna que permeten dotar a l’Ajuntament de Masquefa d’eines i serveis que faciliten la relació online amb el ciutadà.

Per realitzar tràmits online podeu accedir aquí a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Masquefa.

Wifi públic WIFI4EU

FES CLIC A LA IMATGE
PER A MÉS INFORMACIÓ

Suport a tràmits online

El CTC ofereix un servei de suport a totes aquelles persones que hagin de formalitzar tràmits telemàtics amb l’Ajuntament o amb altres administracions i no tinguin els mitjans necessaris per a fer-ho o requereixin d’assessorament en el procés.

El CTC ajuda a tots els veïns que en requereixin a fer tràmits telemàtics com demanar l’alta a La Meva Salut, sol·licitar ajuts i subvencions, donar-se d’alta com a demandant d’ocupació, fer una instància genèrica, o fer tràmits amb la Seguretat Social, el SEP o el SOC, entre d’altres.

Per a fer-ne ús cal demanar cita trucant al telèfon 93 772 78 28 o enviant un correu electrònic a l’adreça ctc@masquefa.net.

TRÀMITS

Inscripcions a Formació TIC

Per fer la inscripció a un curs TIC hi ha dues opcions:

 • Presencialment al CTC
 • Online en aquest enllaç

Reserva d'espais i material TIC

Hi ha disponible en modalitat de lloguer, o bé de cessió en el cas d’entitats, el següents espais i material tecnològic:

 • Aula d’informàtica 1: 17 ordinadors i un pel docent, connexió a Internet i projector.
 • Aula d’informàtica 2: 15 ordinadors i un pel docent, connexió a Internet i projector.
 • Ordinadors portàtils.
 • Canons i pantalles de projecció.

Per fer reserva d’espais aquí

Documents d'interès

Enllaços d'interès

Projectes

ApadrinamentsDigitals

Es tracta d’una iniciativa innovadora destinada a promoure la interacció entre generacions i fomentar el coneixement digital.

Aquest projecte, fruit de la col·laboració entre el Casal de Joves i el Centre Tecnològic i Comunitari (CTC), treballa per la creació de contingut digital rellevant mitjançant la combinació d’experiència i coneixements entre adults majors de 60 anys i joves amb habilitats tecnològiques.

Les persones joves i amb un domini destacat de la tecnologia actuen com a mentors digitals, oferint orientació i suport a la gent gran en la producció de vídeos que reflecteixen les seves vivències i coneixements personals. Des de la gravació fins a la publicació, els joves guien als participants majors en cada etapa del procés, fomentant l’aprenentatge mutu i la col·laboració.

El projecte finalitza amb un acte de cloenda on tots els participants mostren el que han creat conjuntament.

Equipaments

Actualitat

Contacte

Regidoria de Societat Digital

Adreça: Av. Catalunya, 62

Masquefa 08783

Telèfon: 93 772 78 28

Correu electrònic: 
ctc@masquefa.net

Web: ctc.masquefa.net

  Responsable del tractament: Ajuntament de Masquefa

  Finalitat del tractament: Base de dades per contacte, informació i resposta al vilatà

  Legitimació: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679)

  Destinataris: Ajuntament de Masquefa

  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic: masquefa@diba.cat