La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Masquefa té per finalitat cobrir les necessitats detectades dels joves fent efectiu el desplegament de polítiques per millorar i facilitar la construcció del seu projecte de vida. Totes les actuacions que es realitzen s’emmarquen dins el Pla local de Joventut i es desenvolupen al Casal de Joves. Aquest és  un equipament públic que ofereix serveis especialment pensats pels joves per tal d’ajudar-los en la seva emancipació, en el seu procés de formació i a desenvolupar la seva creativitat.

Destacats

SERVEIS

Assessoria Acadèmica i Professional

Assessoria Acedèmica

Assessoria acadèmica i professional: El servei d’assessoria acadèmica i professional atén consultes de forma individualitzada per als professionals de joventut que són els encarregats d’informar, orientar, assessorar  i derivar al jove envers els dubtes i/o necessitats que tingui entorn als estudis que vulgui cursar. Aquesta assessoria oferirà els següents serveis:

 • Orientació acadèmica
 • Informació sobre estudis reglats i no reglats
 • Informació sobre educació per adults
 • Informació sobre formació ocupacional
 • Informació sobre beques i ajuts per estudiar

Aula Estudi Nocturna

Aula d'estudi nocturn biblioteca

Coincidint amb la proximitat dels exàmens, les Regidories de Joventut i Cultura ofereixen el servei d’aula d’estudi nocturna a la Biblioteca municipal.  La proposta pretén oferir un espai tranquil, acollidor i adient on els estudiants majors de 16 anys que necessitin concentració i silenci es puguin preparar les proves de selectivitat o els exàmens d’una forma òptima.

Per accedir-hi cal ser major 16 anys i identificar-se amb el DNI, el passaport o el NIE.

Programa d'activitats

PIDCES

Tots els divendres, de 10 a 12h, el Punt d’Informació Juvenil es trasllada al pati de l’Institut de Masquefa, per posar a la disposició dels joves qualsevol tipus de consulta, dubte o idea.

Kap de Setmana Jove (KSJ)

Logo del Kap de Setmana Jove

El KSJ es celebra la primera setmana de juliol i consisteix en un cap de setmana ple d’activitats variades d’interès juvenil organitzades per la comissió de joves KSJ conjuntament amb la regidoria de joventut.  Durant l’any s’organitzen reunions de seguiment entre la comissió i l’àrea de joventut per tal de gestionar el pressupost, fer-ne difusió i organitzar les activitats del programa.

Jornades de Salut i Gènere

Les jornades de salut i sexualitat es realitzen durant el mes de desembre, coincidint amb el dia mundial de lluita contra la SIDA. El programa ofereix activitats variades tals com xerrades, tallers, cinema i concerts que volen sensibilitzar i treballar, des de una basant preventiva, la salut, la sexualitat i els hàbits saludables.

Juliol Actiu

Durant tot el mes de juliol es realitzen activitats de caràcter diari en horari de matí. Aquest programa d’activitats vol afavorir el coneixement i l’accés dels joves als diferents equipaments i espais  municipals mitjançant la realització d’activitats d’oci i temps lliure.

Les activitats van a adreçades a joves a partir de 12 anys (que hagin cursat 1er de la ESO) i es realitzen principalment al Casal de Joves. Les activitats poden ser culturals, artístiques, esportives, etc. També es realitzen sortides lúdiques.

Informació 2024

Servei d’Acompanyament a Infants, Joves i Famílies

Servei d'atencio a joves i families

El servei s’adreça a famílies amb infants de 0 a 18 anys. Ofereix programes terapèutics i socioeducatius de consultoria, orientació i teràpia familiar per acompanyar a les famílies, infants i adolescents que es troben amb dificultats relacionals i emocionals. És un servei subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Adreça: Torre dels Lleons. C. Crehueta 33

Telèfon: 663 70 30 79

Correu electrònic: saijofmasquefa@eduvic.coop

Servei de Prevenció de Drogodependències i d'Atenció Socioeducativa

Servei adreçat a joves i adolescents que ofereix el Consell Comarcal de l’Anoia. Es tracta d’un servei d’atenció individualitzada on es resolen dubtes en relació al consum de drogues. Els joves interessats han de sol·licitar hora trucant o enviant un whatsapp al 679 964 667.

TRÀMITS

Garantia Juvenil

Al Casal de Joves tramitem i acompanyem als joves en la seva inscripció al Sistema de Garantia Juvenil. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 15:00 a 20:00h.

Si vols més informació sobre aquest recurs pots consultar a:

http://garantiajuvenil.gencat.cat

Ajuts estudis postobligatoris

Són subvencions que l’Ajuntament atorga a persones residents a Masquefa que cursen estudis postobligatoris (diplomatures, llicenciatures, CFGM, CFGS, Batxillerat i ensenyaments professionals de música i dansa i estudis artístics superiors) per sufragar les despeses generades en la realització dels estudis.  Amb aquests ajuts, l’Ajuntament de Masquefa vol fomentar la formació postobligatòria i superior de les persones que disposen de menys ingressos, per fer possible el principi d’Igualtat d’oportunitats.

Per tramitar aquest ajut adreceu-vos al catàleg de tràmits

Ajuts i beques d'altres administracions

Sol·licitud carnet Casal de Joves

Si vols ser usuari del Casal de Joves has de conèixer el seu reglament intern i fer la sol·licitud del carnet d’accés omplint el següent formulari:

Solicitud carnet Casal de Joves

REGLAMENT INTERN DEL CASAL DE JOVES

Casal de Joves

Aula taller casal de joves

Aula - Taller

És l’espai més creatiu i original del Casal de Joves. A banda de ser una sala  on es realitzen la majoria de xerrades, activitats, tallers i cursos disposa d’un mirall i matalassos que permet realitzar activitats de caràcter artístic, com balls o gimnàstica.

Espai polivalent del casal de joves

Espai Polivalent

És l’espai central i principal del Casal i està equipat amb un futbolin i un billar i una taula de tennis taula. En aquesta sala es desenvolupa gran part de l’activitat quotidiana, gràcies als recursos d’oci amb el que es compta. Per altra banda també acull periòdicament activitats culturals de petit format.

Altell-Casal-de-joves

L'Altell

És la zona on  trobaràs un espai tranquil per poder parlar, estar amb els amics o fer una partida als jocs de taula. L’espai disposa de butaques per llegir el diari, les revistes o els llibres de la nostra petita biblioteca. També hi ha una televisió i una Play Station.

Sala-destudi

Sales d'estudi

L’Altell també disposa de dues sales aïllades del soroll del Casal, ideals per a estudiar o fer deures i treballs en grup. Posem a  disposició taules, cadires i pissarres.

Punt d'Informació Juvenil

Busquem i preparem informació de tot allò que et pugui interessar. Pots venir a fer consultes, recerca d’informació… i si vols saber tot el que passa a Masquefa… t’informem! Als joves a partir de 12 anys us acostem informació sobre diferents àmbits del vostre interès: estudis, feina, habitatge, viatges …

També disposem d’ordinadors on pots fer les teves consultes, buscar informació, fer deures o treballs en grup.

Wifi jove

Tot el recinte del Casal de Joves disposa de wifi gratuït per a tots els seus usuaris.

Pots connectar-te a la xarxa des del mòbil, portàtil o tablet. Des del Punt d’Informació Juvenil et facilitarem el codi d’accés.

Punt d'Informació Juvenil

Busquem i preparem informació de tot allò que et pugui interessar. Pots venir a fer consultes, recerca d’informació… i si vols saber tot el que passa a Masquefa… t’informem! Als joves a partir de 12 anys us acostem informació sobre diferents àmbits del vostre interès: estudis, feina, habitatge, viatges …

També disposem d’ordinadors on pots fer les teves consultes, buscar informació, fer deures o treballs en grup.

Wifi jove

Tot el recinte del Casal de Joves disposa de wifi gratuït per a tots els seus usuaris.

Pots connectar-te a la xarxa des del mòbil, portàtil o tablet. Des del Punt d’Informació Juvenil et facilitarem el codi d’accés.

Xarxa TET Anoia Sud

Què és la Xarxa TET?

La Xarxa TET, creada el 4 de desembre del 2008, està constituïda pels ajuntaments de Cabrera d’Anoia, Capellades, Hostalets de Pierola, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Masquefa, Piera i Vallbona d’Anoia i té com a objectiu sumar esforços i realitzar un treball en xarxa en el territori que permeti donar una resposta més efectiva a les necessitats socioeducatives compartides

Proporcionar als joves una millora de les oportunitats educatives i de la seva orientació, acompanyament i formació en la transició escola- treball, i contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori és un dels eixos prioritaris dels Ajuntaments que configuren la xarxa.

CFGM

Curs preparació Prova d’Accés a CFGM

Aquests estudis preparen per presentar-se a les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà, d’arts plàstiques i disseny, i d’ensenyaments esportius. El curs es realitza d’octubre a maig en horari de matí a les instal·lacions del CTC.

La informació actualitzada del curs apareix al fulletó d’oferta formativa de setembre- desembre.

CFGS741

Curs preparació Prova d'Accés CFGS

Aquests estudis preparen per presentar-se a les proves d’accés  A Cicles Formatius de Grau Superior, d’arts plàstiques i disseny i d’ensenyaments esportius. L’alumnat pot  preparar la part comuna de la prova, la part específica, o totes dues. El curs es realitza d’octubre a maig en horari de tarda a les instal·lacions del CTC.

La informació actualitzada del curs apareix al fulletó d’oferta formativa de setembre- desembre.

Fira-Futur

Fira Futur

Organitzada per la Xarxa TET Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació. Fira Futur  té com a objectiu orientar els joves envers el seu futur acadèmic o professional i va adreçada a aquelles persones que vulguin iniciar estudis postobligatoris. Durant la jornada es pot consultar estands de diferents centres de formació de la comarca i rodalies, així com rebre  informació o fer un assessorament individualitzat amb orientadors especialitzats. Durant el matí, es realitzen xerrades a càrrec de professionals que expliquen la seva experiència formativa i laboral.

PFI-JARDINERIA-joventut

PFI Anoia Sud

Els PFI-PTT s’emmarquen dins d’un conveni de col•laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformem la Xarxa TET.

L’oferta del territori es concreta en dos programes: Auxiliar en activitats d’oficina i en serveis administratius i Auxiliar en jardineria: vivers i jardins i es realitzen a Piera i a Masquefa.

Aquestes formacions s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i els ofereixen formació professional i suport escolar per tal que, en el seu futur immediat, puguin retornar al sistema educatiu, mitjançant els cicles formatius de grau mig o bé obtenir el GESO.

Programa de Formació i Inserció Pla de Transició al Treball

Diseño-sin-título-9

Guia de Recursos Educatius i Laborals del Territori

Anualment, per tal de facilitar als joves i les seves famílies la decisió sobre el seu futur acadèmic  i professional s’edita la Guia de Recursos Educatius i Laborals del Territori. En aquesta guia es pot trobar tota l’oferta que els joves de l’Anoia Sud tenen a la seva disposició en el territori més proper.

Si voleu consultar la Guia Recursos Educatius i Laborals del Territori cliqueu aquí.

experiencies-orientat

Orienta't pel teu futur: Experiències.

Els municipis de la Xarxa TET Anoia Sud, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereixen recursos d’orientació als i les joves que volen continuar estudiant acabada l’etapa obligatòria, i als que volen reprendre els estudis per tal de millorar seu futur acadèmic i/o professional.

Aquí es recullen els videos de professionals i estudiants de diferents branques, que expliquen la seva experiència entorn a la tria dels estudis, les assignatures, les pràctiques, i la feina que desenvolupen; que poden ajudar en la tria d’estudis i professions.

Orienta’t pel teu futur: Experiències

Els municipis de la Xarxa TET Anoia Sud, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereixen recursos d’orientació als i les joves que volen continuar estudiant acabada l’etapa obligatòria, i als que volen reprendre els estudis per tal de millorar seu futur acadèmic i/o professional.

Aquí es recullen els videos de professionals i estudiants de diferents branques, que expliquen la seva experiència entorn a la tria dels estudis, les assignatures, les pràctiques, i la feina que desenvolupen; que poden ajudar en la tria d’estudis i professions.

Arts
Hoteleria i Turisme
Transport i Manteniment de Vehicles
Serveis socioculturals i a la comunitat

Enllaços d'Interès

Equipaments

Actualitat

Contacte

Regidoria de Joventut

Adreça: C/ Santa Clara, 16-22 (Casal de Joves)

Masquefa 08783
Telèfon:  93 772 85 21

  Responsable del tractament: Ajuntament de Masquefa

  Finalitat del tractament: Base de dades per contacte, informació i resposta al vilatà

  Legitimació: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679)

  Destinataris: Ajuntament de Masquefa

  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic: masquefa@diba.cat