Tots aquells veïns que ho desitgin podran acollir a integrants de la comitiva italiana durant la seva estada a la vila. Les persones interessades cal que enviïn un correu electrònic a l’adreça boschal@diba.cat abans de l’1 de juliol.  

L’Ajuntament vol seguir obrint a tots els veïns, un cop més, l’agermanament amb el municipi italià de Lurate Caccivio; formalitzat el passat mes de desembre del 2018. Per tot plegat, i amb l’objectiu d’implicar i donar a conèixer entre els masquefins aquest projecte, oferirà per primer cop a la població la possibilitat d’acollir als membres de la delegació de Lurate Caccivio que visitaran Masquefa durant la Festa Major d’aquest 2019.

En aquest sentit, l’any 2018, una comitiva d’aquest municipi italià ja es va desplaçar fins a terres catalanes per participar de l’arrencada de Sant Isidre, conèixer de prop la vila i els seus veïns i assentar les bases del futur agermanament.

Enguany, visitaran Masquefa una setantena de persones de la Banda Musical de Lurate Caccivio entre el 17 i el 24 de juliol. I totes aquelles famílies que vulguin participar del projecte d’agermanament com a famílies acollidores cal que enviïn un correu electrònic a l’adreça boschal@diba.cat abans de l’1 de juliol, indicant el nom i cognoms, l’adreça, un telèfon de contacte i el número de persones que es poden acollir. Així, les famílies que vulguin ser acollidores s’hauran de fer càrrec de l’allotjament i de l’esmorzar.

L’Ajuntament anima els masquefins a prendre part d’aquesta experiència enriquidora i recorda que tots els detalls sobre aquest projecte es poden consultar en el díptic informatiu sobre l’agermanament en català i en el díptic informatiu sobre l’agermanament en italià.

Antecedents

El Ple municipal de l’Ajuntament va aprovar el 8 de novembre de 2018 el protocol i el jurament de l’agermanament entre Masquefa i el municipi italià de Lurate Caccivio, que té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns.

Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles. Un cop aprovat el jurament i el protocol, el 7 de desembre una delegació masquefina encapçalada per l’alcalde Xavier Boquete i representants del consistori i de l’entitat Masquefa Trail es van desplaçar fins a Lurate Caccivio per formalitzar l’agermanament.