Adaptar i desplegar la nova Agenda Urbana en l’àmbit local representa una oportunitat per assolir ciutats i pobles més sostenibles i inclusius, generant amb això entorns de qualitat, saludables, segurs i resilients. Però per a això és necessari incorporar noves metodologies de planificació urbana integral; metodologies que permetin transformar els principis i eixos temàtics de les Agendes Urbanes en Plans d’Acció concrets i viables, a través dels quals es defineixin les prioritats i els objectius de futur de cada municipi.

Aquesta qüestió resulta d’enorme importància en el cas dels grans nuclis urbans, però també de les petites i mitjanes ciutats. Sovint aquestes pateixen tant alguns dels problemes de les grans ciutats com altres propis de la seva grandària -com l’escassetat de recursos econòmics i humans- o de la seva posició -com els vinculats als reptes demogràfics, ja sigui pels riscos de despoblament o per la pressió que les grans ciutats exerceixen sobre els nuclis de menor grandària.

El Pla d’Acció Local de l’Agenda urbana serà el document a través del qual Masquefa materialitzarà els principis i objectius generals de la nova Agenda Urbana en polítiques i accions transformadores concretes. Sens dubte, aquest és un repte, ja que representa un canvi en la manera d’actuar en els territoris. En primer lloc, perquè seran els objectius i metes, que trobarem a continuació, que determinaran el rumb de les accions i prioritats en matèria urbana, i no a l’inrevés. I en segon lloc, i relacionat amb això, perquè l’elaboració i implementació d’un Pla d’Acció Local requerirà esforços coordinats, i amb això una renovació de les dinàmiques internes de treball en què treballen conjuntament les diferents àrees i departaments de l’Ajuntament de Masquefa

Diada de Sant Jordi

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Concurs per Carnaval

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Documents d'Interès

Presentacio
Presentació del projecte

Enllaços d'Interès

Notícies