Masquefa rebrà una partida d’un milió d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009. Aquests diners permetran acabar les obres de la nova biblioteca municipal que es fa a l’antiga fàbrica Rogelio Rojo.
 
La consecució d’aquesta important ajuda permetrà desbloquejar l’elevat finançament d’aquesta actuació, iniciada per l’anterior equip de govern de la vila, i que compta també amb subvencions d’altres administracions, tot i que fins ara resultaven insuficients. Amb aquest milió d’euros que el govern de Madrid concedirà a Masquefa es podrà completar l’obra de la biblioteca sense que l’ajuntament hagi d’invertir-hi més recursos propis, els quals es destinaran a d’altres inversions i actuacions per al poble.
 
Aquesta important ajuda és fruit d’una de les diverses esmenes que el grup de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats ha presentat a la Llei de Pressupostos de l’Estat. La de Masquefa és la partida més alta que Madrid concedeix a l’Anoia. Capellades rebrà 300.000 euros per al Museu del Neardental, l’Associació per a la Investigació de les Indústries del Curtit rebrà 300.000 euros, i l’Ateneu igualadí, 100.000 per fer l’auditori. Masquefa ja va aconseguir l’any passat mig milió per al nou centre tecnològic