La festa de la Ciutat Gegantera que Masquefa acollirà el cap de setmana del 9 i 10 de juny continua sumant adeptes. A hores d’ara ja són mes de cent, concretament 101, les colles de geganters d’arreu dels Països Catalans que han confirmat la seva assistència a la festa gegantera més gran que se celebra a Catalunya, mentre continuen arribant també noves inscripcions. Totes elles ompliran Masquefa de geganters, gegantons, capgrossos, grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers. S’espera la visita d’unes 4.000 persones.

La festa de la Ciutat Gegantera comptarà també amb un nombrós grup de voluntaris que vetllaran perquè aquells dos dies tot surti rodó. Els organitzadors, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, ja compten amb 200 persones per treballar voluntàriament per a la festa.

El cap de setmana del 9 i 10 de juny serà només el tret de sortida a tot un any en què la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa tindrà l’honor de representar la cultura gegantera i el nostre país. Passejarà arreu els gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura, i els gegantons, el Pau i l’Alegria.

Amb la festa de la Ciutat Gegantera la colla i la vila faran realitat un somni que ve de lluny. Ja el 2007, pel 20è aniversari dels gegants masquefins, l’Isidre i la Magdalena, es va començar a parlar d’aquesta possibilitat. Cinc anys i molta feina després, Masquefa ja ho té tot a punt per a convertir-se en la capital del món geganter.

Ho serà gràcies a l’esforç de la colla, el suport logístic i tècnic de l’Ajuntament i la generositat dels masquefins. També les entitats, empreses i comerços han donat el seu suport.

Una festa d’alçada, amb ‘Obrint pas’ de plat fort

La festa de la Ciutat Gegantera comptarà amb un programa d’alçada, en el que destaquen els actes protocol·laris, com ara la inauguració del monument a la ciutat gegantera, el pregó, o el traspàs de la Colla de la Seu d’Urgell (Ciutat Gegantera 2011) a la de Masquefa.

També sobresurten les mostres de balls i folklore tradicionals, les activitats que donaran a conèixer Masquefa (una visita històrico-turística pel municipi i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya), o el concert d’Obrint Pas, que posarà la cirereta a la programació.

Però d’activitats n’hi haurà moltes més i per a tothom.

PROGRAMA CIUTAT GEGANTERA 2012

Del 4 al 10 de juny
Exposició de capgrossos. Biblioteca Municipal

Dissabte 9 de juny
8.00h: Acollida de colles al llarg de tot el dia

09.00h: Benvinguda autoritats. A l’Ajuntament

10.00h: Pregó Ciutat Gegantera i inauguració del monument a Ciutat Gegantera a càrrec del grup masquefí Teatrerus. Jardins del CTC

11.00 a 13h:
-Jocs gegants per infants. Escola El Turó
-Grafit tradicional per als més joves. Antiga Biblioteca (C/ Crehueta)
-Tallers i mostres tradicionals per a totes les edats (ball de bastons de Masquefa, ball de gitanes de Torredembarra).
-Visita històrico- turística pel poble. Sortida de l’escola Font del Roure
– Visita al CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya). C/ Santa Clara

16.00h: Plantada de gegants al voltant de l’escenari principal. Cruïlla de l’avinguda de la Línia amb el carrer Rogelio Rojo

17.00h: Mostra de balls protocol·laris de gegants d’arreu de Catalunya. Cruïlla de l’avinguda de la Línia amb el carrer Rogelio Rojo

18.00h: 4 cercaviles de gegants simultànies pels carrers de la vila.

21.00h: Sopar de les colles geganteres. Pista de l’Alzinar (plaça de l’Estació)

23.00h: Cercavila nocturna de capgrossos amb els tabals i la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes de Masquefa. Sortida de la plaça de l’Estació

24.00h: Castell de focs. Amb la col·laboració de Pirotècnia Rosado. Escola El Turó

Quarts d’una: Nit de concert. Amb The Trumpets of Falopi i Obrint Pas.

Diumenge 10 de juny
Quarts de vuit: Toc de matines i acollida de colles. Organitzat pels grallers i gralleres de La Llacuna.

10.00h: Esmorzar geganter.

11.00h: Plantada de gegants als diferents indrets de la Vila (Ajuntament de Masquefa, camp de futbol, polígon La Pedrosa, plaça de l’Estació)

12.00h: 4 cercaviles de gegants simultànies pels carrers de la vila.

13.00h: Parlaments de les autoritats. Actes protocol·laris de traspàs de la Colla de la Seu (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012). A l’escenari principal, cruïlla de l’avinguda de La Línia amb el carrer Rogelio Rojo