La quarta edició del Duatló Vila de Masquefa, organitzat pel Club Excursionista Anoia (CEA), va tornar a complir amb les expectatives i va assolir una destacada participació i un gran nivell organitzatiu. Amb 108 atletes inscrits, 25 dels quals de Masquefa, el CEA va igualar l’anterior edició en nombre de participants. Una altra de les notes destacades va ser la gran participació de voluntaris: 41 persones que, amb la seva predisposició, i amb la col·laboració de la Policia Local i de Protecció Civil, van garantir la seguretat dels corredors en tots els punts del circuit.

El Duatló, que va arrancar a l’hora exacta, les 10.45h, va tenir com a principal atractiu un circuit no exempt de duresa que combinava l’asfalt dels carrers amb la terra dels camins i pistes que enllacen les rieres i vinyes. En el primer segment, que va transcórrer per la via urbana, els atletes van haver de cobrir 2.000 metres a carrera. El segon segment, de 18.000 metres i que traspassava els límits d’Hostalets de Pierola, es va fer en bicicleta tot terreny i amb una duresa notable. Rieres, corriols i vinyes van fer que els atletes s’haguessin d’apurar a fons. Els corredors van arribar a boxes per deixar les bicicletes i fer la segona i darrera transició. Aquest cop, molt més distanciats entre ells. L’avituallament situat en aquest punt va resultar vital per afrontar el tercer segment amb força i sota un sol d’estiu. Aquest darrer tram del circuit el van cobrir novament a carrera: 4.000 duríssims metres.

El primer corredor en creuar la línia de meta va ser Oriol Duran Duran, de Mediona, qui va registrar un temps total d’1h 10m 35s. En categoria femenina la guanyadora va ser Eva Sánchez Valle, de Piera, amb un temps d’1h 40m 15s.

Entre els atletes masquefins van destacar Joan Cardús Marcos, el primer a creuar la meta amb un temps d’1h 14m 24s, que li va donar un merescut quart lloc en la classificació general, a poc més de tres minuts del guanyador. En categoria femenina, la primera masquefina va ser Maribel Cabanillas García, que va fer un temps d’1h 55m 56s, i va ser quarta de la seva categoria i 93a de la general.

Classificació general

Classificació categoria masculina

Classificació categoria.femenina

L’organització va lliurar als atletes participants la ‘Bossa del corredor’, així com el premi a tots els afortunats en el sorteig que es va fer durant la cursa. El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Carles Pérez, va ser l’encarregat de lliurar els premis als guanyadors del duatló.

El Club Excursionista Anoia agraeix l’esforç dels membres de la comissió organitzadora, que van fer possible que el quart Duatló Vila de Masquefa sortís a la perfecció. L’entitat també fa públic el seu agraïment als voluntaris pel seu temps i comprensió, a l’establiment Players Esports Masquefa pel seu compromís en les inscripcions i l’organització, a la Policia Local i Protecció Civil, a l’Ajuntament, als espònsors, a les empreses, a les botigues i als particulars que han fet possible aquesta gran festa de l’esport.
Tens fotos del duatló?
Totes les persones que tinguin fotografies del duatló o vulguin descarregar-se-les poden connectar-se a www.hotmail.com i entrar-hi com a clubmuntanyencmasquefi@hotmail.com, amb la paraula masquefi2000 de contrasenya. Posteriorment cal anar al directori superior, posar-se sobre ‘SkyDrive’ i clicar a ‘Fotos’. En aquest apartat podreu veure-hi els àlbums de fotografies que ja s’hi ha penjat i descarregar-hi les vostres imatges.