La regidora M. Àngels Font va lliurar el dijous 17 de juny els diplomes i certificats als alumnes dels dos darrers cursos d’ofimàtica per a dones en situació d’atur i d’informàtica per a gent gran. En el curs d’ofimàtica hi han pres part un total de 15 dones, i en el d’informàtica 15 persones majors de 60 anys.

Els alumnes, alguns dels quals van estar acompanyats del seus familiars en aquesta festa de fi de curs, van ser també obsequiats amb una bossa i un bolígraf del Centre Tecnològic Comunitari.

El curs d’ofimàtica per a dones en atur l’organitza l’Ajuntament de Masquefa trimestralment, en el marc del programa “Dona’t una oportunitat”. Les classes permeten a les participants familiaritzar-se amb tot el paquet d’ofimàtica, el sistema Windows i Internet, i les que ho desitgen també poden fer pràctiques en empreses. “Dona’t una oportunitat” té com a principal objectiu afavorir l’accés de les dones al món laboral.

D’altra banda, el curs d’informàtica per a gent gran, també trimestral, l’organitza l’Ajuntament per ajudar els alumnes a familiaritzar-se amb la informàtica i a aprendre a integrar de manera global l’ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació com ara PC, pendriwer i càmeres de vídeo i foto. L’objectiu és contribuir a eliminar l’anomenada ‘fractura digital’ i facilitar que tothom, sense cap discriminació, tingui accés a les TIC i no quedi exclòs de la Societat de la Informació.

Coincidint amb la festa de cloenda del curs d’informàtica, uns dinamitzadors del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat van recollir les opinions d’algunes persones majors de 60 anys de cara al proper Congrés Nacional de la Gent Gran. Els dinamitzadors van instal•lar al jardí del CTC un ‘videomatón’ i els avis i àvies van haver de respondre la pregunta “Quin rotllo portes amb les TIC?”.