Unes 300 persones van visitar el dissabte 22 de gener el nou Centre de Dia Municipal de Masquefa en una jornada de portes obertes que els va permetre conèixer de primera mà les noves instal•lacions i els serveis que s’hi oferiran.

Des de les 10 del matí i fins a les 2 del migdia els visitants van recórrer les diverses dependències del nou centre, situat al Passatge Montserrat, número 1. A més, els professionals del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) els van atendre i van explicar-los com funcionarà aquest nou equipament d’atenció a la gent gran i les persones amb dependència.

L’Ajuntament de Masquefa ha confiat la gestió del centre de dia al Consorci per la seva àmplia experiència en aquest àmbit. El CSSI ja gestiona 6 centres de dia, 2 residències, un Hospital de Dia, 66 pisos amb serveis per a la gent gran i un Servei d’Atenció Domiciliària que actua a tota la comarca de l’Anoia, també a Masquefa.

14 de febrer, data d’obertura

El Consistori preveu que el centre de dia podrà iniciar l’activitat el 14 de febrer. El centre oferirà, durant el dia, suport a la gent gran i les persones amb dependència per ajudar-les a recuperar o millorar la seva autonomia personal i social.

L’equip humà i professional els prestarà una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural per facilitar-los totes les tasques de la vida diària i, d’aquesta manera, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en el seu entorn familiar habitual.

El Centre de Dia de Masquefa té una capacitat per a 15 places i obrirà portes de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda. Els usuaris i usuàries poden escollir entre tres franges horaris: 8 hores al dia, 6 hores o 4 hores. Pel que fa als preus, s’aplicaran les tarifes públiques de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat. Els usuaris i usuàries que compleixin els requisits podran sol•licitar també els ajuts de la Llei de la Dependència.

Activitats

. Musicoteràpia

. Taller d’escriptura

. Taller de memòria

. Psicomotricitat

. Sortides lúdiques

 

Serveis

. Administració de medicació

. Suport a les activitats de la vida diària

. Valoracions psicològiques

. Supervisió dietètica

. Higiene

. Tractaments de fisioteràpia

. Tallers ocupacionals

. Cures d’infermeria

 

Serveis complementaris

. Bugaderia

. Dutxes

. Menjars a domicili

. Menjador

. Fisioteràpia

. Podologia
 

Més informació i reserves de plaça

Les persones que vulguin més informació o estiguin interessades a sol•licitar plaça al centre de dia poden adreçar-se a la Torre dels Lleons, a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36).