La Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat ha concedit a l’Ajuntament de Masquefa una subvenció de 36.000 euros per a la segona fase de la rehabilitació de la Capella del Roser.
 
Amb aquesta aportació econòmica es podrà finançar part d’aquests treballs. La segona fase preveu reparar esquerdes i fissures als murs de pedra o d’obra ceràmica, a les voltes de creueria i a l’escala d’accés al cor. També es consolidarà el reforç estructural de la volta i el forjat del cor, es rehabilitaran els vestiments i revestiments afectats per humitats i es construirà un forjat intermedi a la sala annexa.
 
A més, la segona fase preveu la substitució del paviment a la nau principal i la sala annexa, la restauració de la pintura i els elements decoratius, prioritzant-ne la recuperació, i la col·locació d’un tancament de vidre sota el forjat del cor creant un vestíbul d’entrada. També es col·locaran noves baranes, es construirà un bany a la sala annexa i es faran noves instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions.
 
En els treballs de la primera fase es va rehabilitar la coberta i la volta del cor, i es va fer el sostre de la planta baixa de la sala annexa. Anteriorment se n’havia rehabilitat també la façana.
 
Patrimoni cultural
La Capella del Roser, construïda al segle XVII, és un dels elements emblemàtics del patrimoni cultural de Masquefa. Es va construir per a la pràctica de cerimonies religioses i va ser utilitzada fins al 1920. Després de la Guerra Civil es va restaurar parcialment i en l’actualitat només acull dues celebracions religioses a l’any, una de les quals la Diada del Roser.
Es tracta d’un edifici entre mitgeres situat al nucli urbà de Masquefa, amb façana al carrer Major, just davant de l’Ajuntament. Presenta una única nau amb planta rectangular de 130 m2, amb un cos annex independent d’uns 24 m2, ubicat al fons dret, tocant a l’altar.